Förmiddag i stallet

Hemma efter ytterligare en härlig förmiddag i stallet. Först ridtur på Bellan, sedan mockning och annat stallarbete.

Tänkte likadant som igår när det gäller ridturen med Bellan. Kravlöst och mycket fart. 
Red till gärdet och började med att arbeta lite i skritten ett varv runt hela gärdet. Hon kändes förstås väldigt pigg och lite spänd. Hon gjorde några utfall och försökte galoppera iväg. Efter att jag sagt till på skarpen (inga ryck i munnen, sparkar eller slag. Jag slår äldrig mina hästar!) så lugnade hon sig ytterst lite men hon lyssnade desto bättre på mig.
Redan efter ett varv i trav runt hela gärdet kände jag att hon lyssnade bra och att jag hade kontroll på henne. Vi tog trav i båda varven utan större problem idag. Visst drog hon lite i höger varv även idag men det kändes bättre idag.

Vi tog galopp i båda varven innan vi gav oss. Höger varv var inte planerat men hon tog fel galopp i vänster varv en gång så istället för at bryta av voltade vi och bytte varv istället.
När vi var klara skrittade jag henne lite och dra på trissor, men jag skrittade henne hem idag. Jag ledde henne alltså inte. Hon ville hem jättefort men hon lyssnade även på mig när jag gjorde halt osv. Så hela vägen hem satt jag kvar utan större problem.
Ju mer hon får röra sig och ju mer vi tränar ledarskap desto lugnare och följsammare blir hon.

Härlig ridtur!

Nu är jag hemma från stallet än en gång. Det var så fint väder idag om än lite kallt, men jag var ändå tvungen att rida en sväng. 

Tog in Bellan i stallet och om det har jag inte så mycket och skriva. Hon var lugn och fin och allting var jättebra. Även när vi red iväg var det bra trots att grannen kom cyklande (Bellan hatar cyklister) och trots halkan. Bara man tar det lugnt, lugnt går det att skritta förbi den värsta isen.
Red till gärdet där jag tänkte jobba lite lösgörande med henne idag igen men när vi väl kom dit blev det inte alls vad jag hade planerat. Dock tror jag att jag och Bellan hade lika kul och tyckte det var lika välförtjänt av oss.
Jag struntade i formen över huvud taget mer än i skritten. Skrittade några stora volter och lite kors och tvärs på gördet. Tog lite trav på stor volt. I vänster varv går det jättebra. Däremot i höger varv, då har hon huvudet mot stallet den mesta av tiden så hon förböjer sig utåt, går emot skänkeln och vill gärna gasa på i traven. Jag struntade i det och red i det lättare varvet när vi skulle trava för att vi bara skulle ha så kul som möjligt.

När vi hade värmt upp släppte jag på lite och travade först några varv runt nästan hela gärdet och efter en stunds vila tog vi galopp och cantrade gärdet i både trav och galopp. Dock bara i vänster varv så jag kände att jag hade kontroll hela tiden. Vad skönt det var! Bellan blev förstås övertaggad och ville bara springa på mer och mer.
Jag skrittade henne en liten stund på gärdet och sedan satt jag av och ledde henne hem.
Vilken härlig dag och vilken härlig häst jag har!

Ont om tid

Hann inte med att göra någonting speciellt med hästarna idag. Gjorde stallarbetet, tog in dem och borstade och gosade lite. Sambon var med mig idag också eftersom vi åkte direkt till stallet från Marieberg så jag slapp åka hem och sedan åka tillbaka till stallet.
Han är väl för söt. Påstår att han inte alls gillar hästarna. Ändå står han där med morötterna i högsta hugg och bråkar och busar med dem.

I morgon jobbar jag kväll. Då hinner jag med att åka till stallet på förmiddagen. Jag tänkte rida ut till gärdet på Bellan i morgon, arbete henne där och leda hem henne. Vill försöka få till lite galopp så hon får springa av sig men allting beror på hur pass pigg hon är och hur väl jag känner att jag har kontroll på henne. 

Nu ska vi däremot mysa ner oss med en film här hemma.

Slut för dagen

Nyss hemkommen från en kvällsfika med en vän. Det var mycket trevligt och längesedan. Vi hann med en hel del hästsnack och det var väldigt skönt att få ventilera med en annan hästintresserad. Sambon är förmodligen rätt trött på mitt hästsnack hemma och dessutom tror jag inte att han lyssnar längre. Han låtsas förmodligen, men jag kan inte klandra honom för det. När man inte är ett dugg intresserad av en sak, hur kul är det då att lyssna på sådant prat om och om igen?

Vi hade som sagt födelsedagsfika här hemma idag och vi fick jättefina presenter av dem. Bland annat presentkort på Ikea för 1000 kronor. Det kan inte passa bättre i och med att vi kommer behöva köpa en del nya möbler och diverse när vi flyttar.
Jag fick dessutom en blender av Emils föräldrar som jag var tvungen att inviga ikväll. Min specialversion av mojito avnjuts just i denna stund. Så speciell är den egentligen inte men jag har istället för sodavatten lite sprite i. Det blir sötare så och passar min smak bättre.

Jag hann även med en promenad med Bellan ikväll och att rykta båda hästarna ordentligt innan det var dags för deras kvällsmat. 

Innehållsrik dag, verkligen, men det har varit en kanondag!

Shopping

Dra på trissor, jag fick hämta hem min bil igår lagad och klar. Det tackar jag för men jag tackar inte för de 3000 kr jag blev fattigare. Att det ska vara så jävla dyrt och lämna in bilen på verkstad. Det lär ju inte minska med jobb för dem direkt. Att bildelar är dyrt, det vet jag, men slangen han bytta kostade 700 kr. Utöver det var det arbetskostnaden och en jävla massa moms som gjorde att priset stack iväg.

Hur som helst så har jag min bil hemma nu. Jag var iväg till Marieberg på förmiddagen idag för att shoppa present till sambon. Passade givetvis på att springa in på Hööks en sväng och fick med mig lite godsaker ut. Mitt stämpelkort sedan tidigare var fullt så jag fick dessutom 150 kr rabatt på det jag handlade idag.
Stannade på Statoil här i Askersund på hemvägen och bokade tid på självtvätten. Bilen såg ju inte rolig ut efter att ha stått ute, full med salt i tre veckor. Fick nästan lite ångest när jag tittade på den i dagsljuset idag, men nu känns det helt okej igen efter en rengöring med avfettning och tvätt därefter.

Nu håller jag på och bakar muffins till fikat som blir om ett par timmar. Sambons släkt kommer och har lite födelsedagsfika för mig och sambon. I morgon och det min släkts tur.

Lite bild på dagens inköp;



* Hästgodis Happyday 1kg äpple- och kanelsmak   49kr
* Hästgodis Happyday 1kg classic   49kr
* Tredelat eggbett   279kr
* GM shabrak, vårens nyhet    229kr

I <3 my Tassimo

Vad skönt det är att vakna av sig själv på morgonen och känna sig utvilad när man har sovmorgon. Jobbar kväll idag och sedan är det ledig helg äntligen. Det är inte gott om dom direkt. 

Sambon fyllde år igår så han beställde en tårta från Tutingen och tog med till jobbet. En parentes bara, tårtjäveln kostade 360 spänn! Hur som helst, i och med att han inte äter tårta så tog han hem sin bit till mig. Så det får bli min frukost idag, ett stort glas kaffe och en tårtbit. Ibland måste man få slarva med maten.

Idag är en olidligt spännande dag. Jag ska ringa verkstaden och kolla om jag kan få hem bilen idag. Jag har dock inga höga förväntningar på verkstaden alls längre så jag förväntar mgi helt enkelt att jag kommer få vänta till nästa vecka. Det scenariot ligger närmast. Bjuder han dock på en överraskning och säger att bilen är klar är det förstås ännu bättre.

Nu ska jag fortsätta med mitt kaffe och min tårtbit och sätta mig och spela lite Skyrim på Xbox 360.

Vinteryra

Just nu finns det ingenting intressant och blogga om. I och med att jag och sambon måste dela på hans bil så hinner jag ofta bara till stallet för att mata hästarna, ta ner hö för ett dygn och mocka. Det är skittråkigt!
Jag får åtminstone träffa hästarna en stund varje dag men jag vill ju komma igång med igångsättningen av Bellan nu såhär efter en lång vintervila.
Idag har det kommit lite snö också vilket gör det lättare att hitta någonstans att rida, om snön fpr ligga kvar vill säga. Det blir nog gärdet en hel del framöver. Mycket också eftersom jag inte har någon lust att gå med Bellan flera kilometer om hon stressar upp på hemvägen.
Det är ju så att om Bellan börjar stressa upp sig och vilja rusa hemåt, då får man henne välsigt sällan lugn igen. Då istället för att sitta och försöka arbeta henne för att få henne på andra tankar är det bättre att jag sitter av och leder henne. Det gör henne mycket lugnare. Åtminstone tills vi kommer igång med träningen ordentligt. Ju mer jag kommer rida henne, desto mer ridbar kommer hon vara framöver.

Nu ska jag väcka sambon som fyller år idag. Jag jobbade till 12 idag och börjar 16 igen så på mina timmar har jag stått och bakat mina maraboumuffins som han gillar. Han har ju sovit i och med att han jobbade natt igår så jag har haft gott om tid på mig att baka dem utan att han märkt.

Så, nu blir det muffins på sängen för födelsedagsplutten!

Ännu en besvikelse

Ingen bil idag heller. Nu är nästa bud fredag. Efter tre arbetsveckor får jag eventuellt hem min bil. Detta är fan inte klokt.
Jag har kommit till den punkten i besvikelsen att jag nästan undrar om det är mitt egna fel att jag fått vänta i två veckor, snart tre, tack vare att det var mitt val att köpa Saab. Min slutsats blev den att det inte är mitt fel. Som sagt, en annan Saab-verkstad i korkarna hade fått hem delarna och lagat bilen så jag kunde ha tagit den till stallet idag och inte min sambos. Nej, det är fan inte mitt fel!

Stalldag

Nyss hemkommen från stallet. Det var så himla fint väder så jag var tvungen att prova och rida trots all is på vägarna.

Tog in Bellan i stallet och där var hon helt lugn betedde sig exemplariskt. Till och med när Prinsen brallade utanför stalldörren höll hon sig lugn och fin.
Vi gav oss ut och jag tänkte prova och rida ner för backen. Skulle det bli alldeles för halkigt för Bellan skulle jag hoppa av och leda henne, men vi tog oss ner utan större bekymmer. På bortvägen är hon alltid så lugn och då kunde hon tänka på vad hon gjorde idag.

Vi red bort till ett gärde där jag tänkte köra lite markarbete med Bellan men strax innan vi kom fram kände jag hur hon ökade steget och började stressa upp sig. Väl på gärdet körde vi lite lösgörande i skritt samt att se till att hon lyssnade på mig. Hon var ju så himla pigg och även lite uppstressad så vi fick ta det lugnt.
Vi red på en stor volt och jag kunde till och med lägga in lite trav. Fattade trav när vi hade ryggen mot stallet och travade halva volten tills vi hade näsan mot stallet och saktade då av till skritt.

När jag kände mig nöjd satt jag av och satte på longerdeltan och arbetade henne lite från marken med det som vi tränat på tidigare. Hon var lite uppstressad och loj till en början men när jag kände mig nöjd och började gå hemåt skötte sig Bellan exemplariskt även här.
Hon lyssnade på mig och höll sitt avstånd. Saktade jag ner tempot så gjorde hon det med, gjorde jag halt tvärstannade hon också och lyssnade perfekt hela vägen hem!

Det är lång bit än tills vi kan rida även hemåt men det kommer lösa sig allteftersom våren kommer och lagom tills det blir barmark, lite varmare och bra ridvägar kan vi köra på som vanligt igen. Det är bara den här årstiden som Bellan beter sig så här och jag är tvungen att blicka framåt för att inte tappa motivationen och tålamodet.

Det löser sig!

Det är bra nu, tack.

Nu ser jag fram emot att vara ledig resten av dagen och morgondagen efter att ha jobbat hårt. Jobbade över till 22.20 igår och idag har jag jobbat 7-16. Man känner av det även om man inte är helt slutkörd. Det ska hur som helst bli skönt och vara ledig.

Det blir så fruktansvärt dålig uppdatering här nu. Det finns ingenting intressant och skriva om för det finns inte ett dugg intressant att göra när det är sådant fruktansvärt skitväder!
Flytt nalkas om ca 4 veckor och det är inte klokt vad jag längtar. Även om det är lite kvar att göra när vi flyttar in så vill jag bara dit och sätta igång med småfixet, komma i ordning och se fram emot våren och sommaren i ett hus tillsammans med sambon. Påbörja nästa fas i vårat liv tillsammans. 

Ikväll tänkte jag ge mig ut med Bellan en sväng. Nu när det har snöat och förhoppningsvis håller sig på minussidan är underlaget bättre än glansis och vi riskerar inte livhanken i backen bort från stallet. Sambon kommer inte hem förrän strax före sju och eftersom jag måste ha hans bild så får det bli sen kvällsmat för hästarna om jag ska ta med Bellan ut en sväng, men det gör ingenting. För hästarna innebär det egentligen bara färre uppstallade timmar vilket bara är bra.

Soffläge nästa!

Ishalka

Hemma på mina timmar nu. Blir att ta sig någonting lätt att äta och sedan inta soffan och se på lite Sex and the city. Senare i eftermiddag kommer brorsan och hämtar mig (eftersom jag inte har någon bil!!!) för att åka till farsan och äta en bit. Perfekt för då slipper jag laga mat innan jag börjar jobba ikväll igen.

Nu är jag så förbannat trött på den här kylan, isen och halkan som är. Det är snorhalt var man än går, så länge man inte håller sig inomhus för jämnan. Ibland är det hopplöst att köra bil. Åtminstone när svarthalkan slår till.
Jag kan heller inte göra ett skit med mina hästar. I backen ner från stallet är det bara isgata så både jag och hästarna, trots att dom har brodd, slår nästan ihjäl oss när man ger sig på och gå ner. Den backen är den enda vägen jag har som är hästvänlig som tar mig till rid. och träningsvägar. Det är hopplöst och uppdateringen här om Bellans träning fungerar inte heller då. Nej, nu vill jag ha vår!

Det är fan makalöst!

Det är förfan inte sant?! Jag satt i telefon med bilverkstaden alldeles nyss och det har strulat sig med deras leverantör som inte fick in delarna idag. Tidigast tisdag kan jag få min bil, TISDAG! Då har jag haft den inlämnad i över två veckor, 15 dagar exakt, för ett sånt struntfel!
Jag lämnar då aldrig in bilen till denna verkstad för reparation mer. De har faktiskt kunnat gjort någonting mer. Han har sökt på två ställen, Saab och en annan leverantör. Hade det varit den andra verkstaden jag övervägde att lämna in bilen till hade de sökt land och rike runt tills de hittade den delen de behövde pch jag hade garanterat haft bilen igen på en vecka.

Så går det när man tänker med plånboken istället för med hjärnan. I det här fallet valde jag den billigare verkstaden och då får man stå ut med sån här skit!

Rena turen

Idag hoppas jag att turen vänder och att jag får tillbaka min bil. Jag skulle ringa verkstaden idag runt middagen och kolla om han fått tag på leverantören. För fan, låt honom ha gjort det nu.

Idag är jag ledig. Känns skönt att vara ledig fredagen innan man går på helgen. Känns som att jag har mycket att uträtta idag som måste hinnas med. Det är det som är det negativa med att jobba skift. När man väl är ledig så måste allting hinnas med.
Vi måste åka och handla jag och sambon, jag måste hinna till stallet och träna lite plus att jag vill slappa och ta det lugnt också för en gångs skull.

Det visar sig vad det är som hinns med. I och med att jag ska upp tidigt och till jobbet i morgon så antar jag att det är det sistnämnda som inte hinns med riktigt. Skitsamma i så fall.

Kommer lite bättre uppdatering senare. Nu ska jag hinna med lite Xbox 360 och kaffe innan någonting annat.

Tröttsamt!

Nu börjar jag bli trött på det här! I snart två arbetsveckor har jag haft min bil på verkstad för ett så litet fel som en trasig slang. Jag ringde till verkstaden och den var inte klar idag heller. Tydligen är det leverantören som drar ut på tiden. Här betalar man dyra pengar för att få bilen lagad snabbt och lätt av en verkstad och så får man vänta så här länge?!
Det är inte det att jag är lat utan jag vill helt enkelt ha tillbaka min bil! När inte sambon är hemma, hur fan tar jag mig någonstans då? Hästarna och deras träning blir ju lidande, likaså min omgivning som måste hjälpa mig med hästarna. Nej, det är fan skamligt.
Självklart kan jag inte bara skylla på verkstaden i och med att de hade lagat bilen på ett kick om de bara hade reservdelarna men att det ska ta sån jäkla tid. 

Ikväll är sambon hemma i alla fall så då blir det lite träning av häst. Vi ska tvätta på kvällen men jag hinner nog med båda delar, förhoppningsvis.
Jag ser så himla mycket fram emot våren. Värmen, ljuset, ordentliga ridvägar och ordentlig träning av hästarna. Jag ser fram emot tills jag och en bekant kommer igång med våra planerade privatlektioner i hoppning på våra egna hästar. Det är så himla mycket jag ser fram emot i vår/sommar. Både nytt och gammalt som kommer ske och ska göras.

Översittarna

Jag har haft en väldigt intressant dag på jobbet. Jag täckte upp tillsammans med en annan tjej i en av de andra grupperna. Då fick jag se en annan del av Åmmeberg.
Där fanns sommarstugeområden. Ungefär som Askersunds lingon- och blåbärsområde. Hus som stod tätt, tätt ihop så man tydligt skulle kunna se genom fönstret om en granne fått en finne.
Det som var så bisarrt vad att en av de där stugorna idag kostade 3 miljoner kronor, för 30 kvadratmeter! Det låg fint vid vattnet och hade golfbanan runt knuten, men 3 miljoner kronor?!

Det är inte klokt vad folk lägger pengar på. Jag är till viss del avundsjuk på de som har så mycket pengar att de kan lägga 3 miljoner kronor på en sommarstuga på 30 kvadramteter, det erkänner jag. Däremot om jag hade det så väl ställt hade jag aldrig lagt pengarna på någonting så idiotiskt.
Golf kanske är deras livs intresse och de kanske tycker att sommarlivet på landet är underbart, men ännu en gång, så mycket pengar? En del har verkligen alldeles för mycket pengar att röra sig med.
Jag är inte högutbildad och jag har inget "fint" jobb, men jag sliter tamigfan lika mycket i mitt arbete som de gör i sitt!

Lite bitterhet såhär på kvällen gör en gott, eller hur?

Jobbdag

Idag blir det en lång dag. Måste ge mig iväg till stallet vid klockan elva så jag hinner med och mocka och göra rent innan jobbet. Jag börjar redan halv två och kör till tio. Passet blir mastigt men det är snart överstökat.

Det blir alltså ingen träning av hästarna idag. Hinner inte med det, men i morgon ska vi köra en sväng. Jobbar ju dag 7-16 i morgon så.

Nu måste jag ringa lite samtal innan jag åker iväg så jag kanske kan få klarhet i vissa saker angående jobbet.

Kvällsnöje

Vilka godsaker det damp ner i brevlådan idag då. Nu har jag lite och göra en stund.

Hemma från jobbet. Nu blir det lite att äta, sedan duscha och sist parkera i sängen och slå på Sex and the city.
Visst har jag sett hela serien en gång och sedan sett vissa avsnitt då och då när de gått på tv, men vad spelar det för roll? Serien är ju bara så bra och jag kan se den om och om igen nästan hur många gånger som helst. Eller nej förresten, men nästan.

Det får räcka så för ikväll. Återkommer i morgon om jag har någonting nytt att förtälja. 

Ciao!

Underbar dag

Än så länge har min dag varit kanon. Åkte ju till stallet där runt 12 och tog ut Bellan en sväng. Så himla bra har det har gått nu de senaste dagarna och det får mig ännu mer motiverad till att fortsätta. Det är ju det jag vill, men inte alltid känner mig motiverad till. Dock så förväntar jag mig ett bakslag inom den närmaste tiden. Inte för att jag misstror det vi jobbat med den senaste tiden utan helt enkelt för att det inte alltid går spikrakt uppåt vad man än gör. Är jag förberedd på ett bakslag så blir det inte lika mycket som en smäll på käften utan vi kan enklare jobba oss förbi det.

När jag satt i bilen på väg till stallet så sa de på radion att det var mulet i större delen av landet och precis då sken solen som mest! Omedvetet smyger sig ett leende fram och man mår genast lite bättre. Jag längtar så sjukt mycket till våren och allt vad den innebär.
Främst är det för att jag vill komma igång med träning ordentligt med Bellan men givetvis är det också den bästa tiden på året oavsett. Ljusa dagar, solsken och så fryser man inte arslet av sig även om det skulle regna lite.

Nu håller jag på och lagar mat till mig och sambon. Det blir ingenting avancerat idag heller eftersom jag strax ska åka iväg och jobba.

Ciao!

God morgon..

..eller vad man ska kalla det. Jag vaknade för en halvtimma sedan så. Vad skönt det är när man jobbar kväll och verkligen kan få sova lite extra. För att hinna med att träna Bellan behöverjag inte åka till stallet förrän efter 12 ändå.

Nu blir det frukost och fortsätta gjo runt lite på datorn innan jag far iväg. Har försökt uträtta lite ärenden angående jobb nu på morgonen men ingen tycks vara där de borde så jag får inte tag på någon. Det är väl visserligen ingenting ovanligt.

Vi var ju och tjuvkikade i huset här om dagen. Jisses vad jag längtar nu! Det blir så himla fint. Det är nu bara en månad kvar tills flytten går så det börjar dra ihop sig med att packa och rensa bort sådant som inte ska med.
Måste påstå att de här månaderna har varit de längste på länge vill jag lova. Vi har ju väntat sedan sommarens slut på detta nu.
Snart så..

Bekymrad

Det finns vissa saker i livet som får mig att undra hur en del människor verkligen tänker.

Det finns de som har "vänner" som de sedan inte behandlar speciellt bra. Hur kan man kalla sig vän och sedan vara smådum mot den andra människan?
Sådana som inte ser vad de har och inte tänker sig för innan de agerar. Jag tycker det är jättetråkigt. Visst finns det dagar då man kanske inte är på sitt bästa humör eller dagar då man inte mår så bra. Det finns alltid undantagsfall då det är "okej" att inte vara i sitt esse. Däremot finns det ingenting som försvarar att man beter sig illa mot en annan människa "bara för att".

Jag hör till den typen av människor som har svårt att höra av sig. Jag är inte dum eller otacksam på något vis. Jag har bara så himla svårt att höra av mig! Jag vet inte om det uppfattas som arrogant eller som att jag inte värnar om mina vänner men så är inte fallet. Vad mina svårigheter beror på är också någonting jag inte vet. Om det är lathet, dumhet eller någonting annat kan man ta en funderare på.
Ofta kommer jag på mig själv med att undra vad den ena eller den andra har för sig och om de har tid att ses men kommer sällan längre än så. Antagligen är det för att jag förmodar att personen redan är upptagen eller är på jobbet. Så brukar det nämligen vara för mig när någon hör av sig. Det är inte många gånger jag kan säga att jag är ledig och kan ses.
Där kommer dilemmat jag hade häromdagen angående jobb upp igen. Att det tar upp en sån stor del av ens liv, mitt liv.

Det är ett ämne som tåls att spinna vidare på, men inte nu.

Middag!

Dags att äta middag. Eftersom sambon åker till jobbet nu och jag precis kom hem så blir det ingenting avancerat för min del. Chickenbits, lite makaroner och kokt broccoli duger alldeles utmärkt.

Var till stallet en sväng direkt efter jobbet. Matade hästarna och gjorde i ordning i stallet. Eftersom min bil fortfarande är på verkstad så måste jag och sambon försöka dela på hans bil så gott det går. Även om jag velat hållas med hästarna ikväll så kan jag helt enkelt inte. Tråkigt som fan! Om jag får uttrycka mig så.

Körde lite träning från marken med båda hästarna igår i den delen av hagen som är avstängd under vinterhalvåret. Med Bellan gick det jättebra. Det är klart, Prinsen var i hagen bredvid så hon slapp hamna undra var han var. Jag tror att det kan vara bra för henne och göra så ibland så man bara kan träna på övningarna och inte främst fokusera på att hålla henne lugn.
Jag tyckte i alla fall att det fungerade bra. Hon var alert och jag kunde avancera lite i träningen på den platsen. När vi ger oss ut och bort ifrån stallet kommer jag dock inte låta det bli så avancerat, än.

Prinsen, han var som alltid en stjärna om än lite loj. Han följde mig bra trots att vi inte tränat så mycket tillsammans på det.
Dock så brallade han till några gången då vi ökade till trav. Han tyckte väl att det var kul och få tänka lite och behövde nog få lite aktivering.
De senasre veckorna har träningsschemat sett bra ut. Prinsen har fått aktivera sig minst två gånger i veckan och Bellan minst tre. Den här årstiden blir det lite lugnare i och med mörkret och halkan. Det är inte alltid lätt och träna i mörkret och speciellt inte när det är så himla isigt överallt.

Nu är det dags för mat.



Fantastiskt

Det är fantastiskt vad andra människor kan göra för ens humör. På jobbet är de så gulliga och snälla, både mina arbetskamrater och vårdtagarna, att man blir på så bra humör.
Sedan kommer man hem, parkerar bilen och kliver ur och vad möter en då? Jo, en underbar katt som blir skitglad av och se en som sedan följer en ända fram till dörren. Hemma sitter en underbar sambo och väntar. Det mesta blev underbart ikväll. Även den där sillsmörgåsen som det var så länge sedan jag åt var underbar. 

På tal om katter så har vi två orginal här hemma. Båda har sådan egen personlighet och de är verkligen härliga.
Yoshi är helvild. Om han inte jagar leksaksmöss så förstör han någonting istället. Rätt vad det är så kan han dyka upp i knät eller bredvid en med leksaksmusen i munnen och vill att man ska kasta den. Då apporterar han, precis som en hund och så kan han hålla på i tio minuter. Då tar han en paus och sedan är det dags igen.
Gullekatten!

Arbetslös?

Nu ska jag byta om och ge mig iväg till stallet. Har inte riktigt bestämt än vad det blir för aktivitet för Bellan idag. Det lutar åt träning från marken idag igen. Jag har ju inte så många alternativ när jag måste se till och vara hemma i tid innan jobbet.

Ibland önskar man att man vore arbetslös fast med full lön. Vad mycket jag skulle ha tid med som jag inte hinner pga. att jag måste jobba nästan varje dag. Många veckor är jag bara ledig en dag i veckan och hur många har det så förutom alla på mitt jobb?
De som jobbar rak vecka har åtminstone minst två dagar ledigt i veckan och är det röda dagar kan då får ännu fler. Vi måste jobba och slita på helger och röda dagar för den medelmåttiga lön vi har.

Nu är det inte så att jag är missnöjd med att jag har ett jobb som dessutom inte betalar ut minimilön. Jag är evigt tacksam att jag har ett jobb då så många går arbetslösa. Ibland önskar jag bara att livet var med än så. För som det är nu tar jobbet upp större delen av mitt liv och det andra jag vill hinna med får dela på det lilla som blir över.

Ja vi får väl se hur der artar sig. Vi som jobbar inom Askersunds kommun står inför ett varsel. Rätt vad det är så står jag där utan jobb och kommer garanterat ångra att jag ens tänkte tanken på att bli arbetslös. Nej, jag vill jobba och vara kvar där jag är. Det känns bara så tungt ibland.

Dags att klä på sig. Vill ju hinna laga mat till sambon och mig också innan jag måste åka igen.

Svar på kommentar

Svar på Jossans kommentar: Hej, hur lägger man in en header på blogg.se?
Jag har ju skaffat mig en blogg på blogg.se också nu:)



Jag hoppas ni förstår min grekiska här nu för det fionns säkert flera som undrar hur man egentligen gör.

Man börjar givetvis med att skapa sin header i paint, photoshop eller liknande program. Gör man den i photoshop måste man vara noga med att spara bilden som en jpg/jpeg och inte som en photoshop img fil.

Ladda upp din färdiga header i ditt arkiv på blogg.se under bilder, givetvis. Sedan klickar du in dig på bilden tills du får den i full storlek och kopierar bildadressen.



Gå vidare till fliken design på din blogg. Har du inte valt hur du vill att din blogg ska se ut än så väljer du design här och sedan går du in på fliken redigera stilmall.
Där finns ett stycke (gäller inte alla blogg.se designer) som heter #Header. Där klistrar du in din bildadress så det ser ut så här;





Förhandsgranska och se så headern fick rätt storlek tillsammans med din andra design. Var den för stor eller för liten kan man redigera det genom att gå tillbaka till stilmallen och ändra antalet pixlar i texten under #Header-stycket.





Hoppas det fungerade för de som provat att följa mina anvisningar. Kom tillbaka till mig med frågor om det finns några. :)

Helt fantastiskt!

Vad glad jag är!
Det jag och Bellan har jobbat med i två veckor nu har verkligen givit resultat. Vilken fantastisk häst jag har.

Jag tog in henne som vanligt och räknade med att hon skulle stressa runt en liten stund, men strax efter att vi kommit in i stallet lugnade hon ner sig. Dessutom stressade hon inte upp sig när hon hörde Prinsen gnägga och rumla i hagen utanför stallet, utan stod stilla och mest kikade på vad jag gjorde.

En liten bit bort från stallet kollade jag om hon var uppmärksam på mig och nästan på en gång fattade hon vinken. Hon följde perfekt skritt-halt-back-skritt så vi körde det några gånger. Sedan skrittade vi en liten stund och gjorde övningen igen.
Det gick så bra idag att jag lade till lite fler moment i träningen. Från skritt till trav och tvärt om. Även från trav och halt direkt. Lade dessutom till volter där hon ska följa mig. Hon  hade full koncentration på mig och reagerade blixtsnabbt vid kommando.

Det som gjorde mig extra imponerad över henne idag var på hemvägen. Där stressar hon upp sig som mest och vill helst av allt gå fem meter före mig och ska ta sig så fort hemåt som möjligt, men idag visade hon inte alls samma oroliga temperament.
Vi gjorde några volter innan jag vände hemåt. Hon höll sig lugn och steget snett bakom mig hela tiden. Vi fattade trav och saktade av till skritt några gånger och trots att vi var på väg hemåt hade hon full koll på mig. Inte en enda gång stressade hon upp sig. Inte en enda!

Motivationen är på topp och speciellt efter ett sånt här pass när vi haft lite motgångar på sistone.
Min fina, fina häst.

Äntligen stallet

Nu är jag precis hemma från jobbet. Ska se till att sambon lagar lite mat åt mig och sedan ska jag äntligen få åka till stallet och pyssla en stund.
I och med det kassa väglaget så blir det nog en promenad med träning från marken med Bellan idag. Fina Prinsen ska nog också få komma ut och röra lite på sig i mörkret. Det kan han behöva.

Träningen för att få igång Bellan efter vintern går långsamt. Hon är som en katapult som knappt går att hålla in när man rider ut och stressar på hemvägen, grannens ridbana är alldeles för hård och i hagen där jag rider henne på somrarna är inte underlaget tillräckligt bra att rida på. Men vi kämpar på, bit för bit, med det vi kan.
Nu blir det främst promenader med Bellan för att försöka få henne att lugna ner sig och inte stressa upp sig så fasansfullt som hon gör på hemvägen. Nu börjar det bli bättre när vi har tragglat med halt - back - halt - skritt. Jag har fått vara konsekvent som tusan och upprepa samma sak om och om igen för att hon ska acceptera det jag ber om. Det är en väldigt ranghög, envis och bestämd dam jag har.

Nu när vi inte har tränat på tre dagar eftersom jag varit utan bil så får vi se hur det går ikväll. Om lite av det vi tränat sitter i eller om det blir samma visa om igen. Blir det samma så kämpar vi på ändå. Vi har kommit alldeles för långt för att inte göra det.

Bellan och jag - del 1

Arrabella "Bellan" är ett korsningssto arabiskt fullblod/kallblod född 2000. Hon och jag har en väldigt lång historia bakom oss med både bra stunder och mindre bra stunder.
Jag köpte henne som femåring i augusti 2005 av ett par enligt mig lurendrejare. Jag har många gången ångrat att jag inte var mer noggrann i mitt hästköp. Jag var ju bara 16 år då och Bellan var mitt allra första hästköp. Visst hade jag haft foderhästar innan men det är inte lika allvarligt då man kan lämna tillbaka hästen då kontraktet löpt ut. I det här fallet kunde jag ju inte göra det.

Jag köpte henne som sagt i Augusti år 2005 från en ort strax utanför Göteborg. När jag var och provred henne stod hon redan uppstallad när jag kom, tillsammans med en hästkompis. Vi skulle rida ut en sväng och jag skulle då även få prova att hoppa henne. Alltså skulle en hästkompis vara med även under ritten. Det var där jag gjorde mitt största misstag.
Jag märkte att hon började streta och ville vända när vi kom för långt bort ifrån hästkompisen men tänkte inte mera på det. Jag hade ju aldrig mött en häst förut som skulle ha haft något problem med att vara själv. Men man lär sig av sina misstag sägs det. 



När vi hade kommit hem med henne så strulade det till sig med sällskapshäst och den skulle inte dyka upp förrän ett par dagar senare.
Ute i hagen var hon orolig och vandrade fram och tillbaka, tills hon fick syn på grannens hästar. Tokfan tar då sats och galopperar rakt igenom staketet för att komma närmare dem! Det var då vi upptäckte hennes problem med att vara ensam och att hon led av separationsångest förstod vi snart.

Jag som vid den tidpunkten köpte en häst för att komma ut på mindre tävlingar, clear rounds och någon enstaka lokal tävling. Allting bara fallerade när jag insåg vad jag hade köpt för någonting och köpet gick heller inte att häva då de gamla ägarna, som sedan försvann spårlöst, stod fast vid att hon aldrig betett sig på det viset.
Visst har man hört om hästar som förändras när de flyttar till nytt ställe, men så drastiskt?! Nej, det tror jag inte på.

Bellan betedde sig som ett monster. Jag visste ju då och vet det nu att det inte var av elakhet eller att hon var dum i huvudet. Hon hade bara inte blivit hanterad rätt som ung och fått lära sig ordentligt.
Tog jag ut henne ur hagen i grimma och grimskaft, då slet hon sig och sprang igenom staketet in i hagen igen. Kom jag så långt att jag försökte rida henne då tvärvände hon och sprang hem. Med eller utan mig på ryggen. Så länge hästkompisen inte var med, då gick hon inte att hantera.

Jag insåg att jag själv inte hade rätt kunskaper för att hjälpa henne på rätt köl så jag tog hjälp av en NH-tränare som bor i trakten.

Det började sakta men säkert bli bättre. Fortsättning följer kan man säga.

En bild från ett tidigt skede. Jag var tvungen att rykta och putsa på henne uppbunden vid frigången i hagen för att hon skulle hålla sig lugn.

Kvällen som var

Idag är en riktig slappardag. Vi körde igång ett frågesportspel igår och tappade tiden helt och hållet så jag var inte hemma förrän vid fyra i morse. Därav är jag lite seg idag.

Det var riktigt trevligt igår. En stund efter att jag kom till min bror så var några stycken tvugna att åka hemåt. Det är ju trots allt vanlig jobbardag för de allra flesta idag. Kvar blev dock jag, min bror och två vänner till oss. 

Sällskapsspel är så himla underskattat! Vi diskuterade det igår och kom fram till att vi hellre spelar sällskapsspel med ett gäng vänner än att gå ut på krogen, slösa pengar och dansa till kass musik.

Nu ska jag ta mig lite och äta och sedan sätta mig framför tv-spel en stund. En fanbild på Elvis får avsluta detta inlägg.

Kväll igen

Nu är jag hemkommen från jobbet för den här gången. Jävlar vad halt det var på alla asfalterade vägar ikväll måste jag säga. Efter en dag med spöregn, snöstorm och plusgrader som sedan övergår i minusgrader och stormbyar kan det inte bli annat.

Nu ska jag byta om och sedan traska till min bror igen. Vi blir några stycken som tar fredag redan idag med några glas vin och annat. Eftersom jag jobbar i helgen får man ta tillfället i akt.
Brorsan hade beställt en tårta av en kompis till honom som är bagare. Han hade inte beställt någonting speciellt, bara att det skulle vara en prinsesstårta.
Här är resultatet:



Personlig tårta var det ja!

Ses!

Katastrof!

Jag satt nyss i telefon med verkstaden som har min bil. Som det ser ut så kommer jag inte få tillbaka min bil förrän nästa vecka, tidigast torsdag.
Den slangen till servon som det var läckage i var tydligen slut hos alla leverantörer och de beräknade att få in nya den 19:e.

Så här sitter jag, utan bil och möjlighet att ta mig någonstans så länge sambon är på jobbet. Det är tur att jag har en snäll far och snälla vänner som hjälper mig med hästarna.
Jag har ju inte kunnat åka dit, varken igår eller idag pga. av att jag och min sambo jobbar om varandra. I morgon kan jag däremot åka dit och göra stallsysslor, ta en kort promenad med Bellan för att socialträna samt att ta in dem för natten.

Nu däremot ska jag hoppa in i duschen och sedan bege mig till min bror.

Tårta och Skyrim

Vad skönt det är med sovmorgon! Jag ska dock iväg och jobba kväll sedan men lite egentid får man åtminstone. Sambon är iväg och jobbar och kommer inte hem förrän strax före sju ikväll.

Jag känner mig helt strandsatt här hemma. Regnet står som spön i backen och ingen bil har jag heller. Jag lämnade in den på verkstad i måndags pga. en läckande servoslang. Jag undrar dock hur lång leveranstid det är på reservdelarna till den där verkstadet då själva felet inte bör ta över tre dagar att laga. Speciellt inte eftersom mekanikern själv sa att han hade lite och göra den här veckan.
Det är skittråkigt då jag inte kan ta mig till stallet alls när sambon också jobbar. Annars får jag givetvis låna hans bil.

En av mina bröder fyller år idag så lite senare ska jag traska dit och gratta honom och sno lite tårta. Egentligen skulle väl resten av familjen komma till honom ikväll men tack vare att jag jobbar (vilket jag alltid gör när det är någonting) så får jag komma själv under dagen.

Nu innan det är dags att laga till sig lite och äta för att sedan gå till min bror ska jag ta mig en kopp tassimo och sätta mig och fortsätta jobba på tv-spelen jag håller på med nu. Glömde nämna i mitt presentationsinlägg att jag har en svaghet för Xbox 360-spel.
Just nu är det The elder scrolls V: Skyrim och Assassins creed: Revelations som jag jobbar på. Riktigt kul är det!

Ciao!

Här är jag

En presentation av mig kan väl vara på sin plats så här i början av bloggen.
Jag heter som synes Sabrina och är nyligen fyllda 23. Jag bor tillsammans med min sambo och våra katter i en lägenhet i Askersund i södra Närke. Om lite mer än en månad ska vi dock flytta till ett hus inte långt härifrån. En stor förändring för oss men även ett kliv i rätt riktning för ett liv tillsammans.

Jag jobbar som undersköterska inom hemtjänsten där jag stormtrivs. Jag tycker verkligen om att hjälpa andra människor som så väl behöver min hjälp och att göra någon annas dag lite bättre bara genom att finnas där.
Man får så himla mycket tillbaka när någon skiner upp när man kliver in i rummet eller tackar en för att man finns.
Det är inte guld och gröna skogar alla gånger då det självklart finns en del otacksamma människor som inte ser det goda i det de allra flesta av oss gör.
Dessutom finns det en del av personalen som bara går och lyfter sin lön utan att brinna det minsta för jobbet. Så det är väl som på de flesta arbetsplatser och som sagt ett arbete jag trivs bra med.

Ett av mina större intressen är sång och musik. Jag gick musikestet på gymnasiet och hade sång som mitt huvudinstrument. Därav har jag sjungit mycket både i studio och inför publik.
Jag var bland annat med som solist i Qvinnskören här i Askersund. Dock kände jag att tiden inte riktigt räckte till då det krockade med ett av mina andra intressen så för tillfället sjunger jag mest i bilen.

Djur är även någonting som jag älskar och ända sedan jag var liten kotte var jag förälskad i alla möjliga sorters djur. Ett som däremot alltid legat mig varmt om hjärtat är hästar.
Jag började på ridskola redan som fem år och har sedan dess haft regelbunden kontakt med hästar på olika vis. Min första "egna" fick jag när jag var tolv år. Ett varmblodssto som tidigare hade gått på trav. Henne hade jag i två år innan jag själv insåg att det var dags att gå vidare med en häst som mera passade mina mål med min ridning.
Efter henne hade jag flera medryttarhästar och en foderhäst innan jag hittade hästen jag har nu sedan sju år tillbaka, Arrabella. Hon och jag har en lång historia bakom oss som jag inte tänker ta här utan det får bli separata inlägg.

Sällskapet jag har till Arrabella är en varmblodsvalack som mest fungerar som sällskaps- och promenadhäst. De båda har jag hemma hos min far på hans gård. Då jag är den enda hästintresserade i familjen fungerar det som mitt egna stall. Jag sköter rubbet förutom utsläppen och vissa fodringar och vissa insläpp beroende på hur mitt schema ser ut. Annars sköter jag om allt som har med hästar och stall och göra.

Här hemma hos mig har jag och min sambo även två katter, Yoshi som är helsvart och Zelda som är svartvit. 

En bild på min kära Zelda får avsluta detta mastiga inlägg. 

På återseende!

Det allra första

Nu har jag äntligen kommit så här långt med bloggandet. Header på plats och jag kan börja skriva. Det var ju det jag ville med att starta en blogg igen så.

Headern som är uppe nu kommer jag så småning om byta ut. Hade varken biler eller lust till att göra en ordentlig. Dessutom måste jag friska upp mina kunskaper i photoshopandet då jag märkte att det mesta var bortglömt. Hela designen kommer ses över, men inte än.
Senare inlägg kommer bland annat bli en presentation av mig och sedan har jag massor med idéer för kommande inlägg.

Det kommer förmodligen bli mycket häst-inlägg då en stor del av mitt liv kretsar kring mina hästar och framför allt en av dem, men jag har även en del andra intressen.
Dessutom står vi framför en, vad jag anser, stor flytt nu om en månad som kommer dokumenteras på ett sätt eller annat.

Det var lite för det här inläg
get. Mer kommer som sagt i nästa. Plus att jag måste se till att damma av min kamera så jag kan liva upp bloggen med lite biler också. Ser fram emot det!

/Sabrina

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0