Roadtrip

Det har varit hektiska dagar. Igår åkte jag och sambon ca. 30 mil enkel resa för att hämta hem en växellåda till hans Mustang. Det var en lång resa, dyrt blev det och dessutom var det min enda lediga dag denna vecka. Vad gör man väl inte för att vara sällskapsdam? Inte skulle jag låta honom åka själv. Däremot kan jag inte förstå hur slut man blir av att bara sitta i en bil halva dagen. Hur som helst så blev jag helt slut och direkt när vi kom hem åkte jag till stallet för att motionera hästen.

Bellan var fin igår. Vi körde ett pass markabtete och körde en övning som kallas Kyras fyrkant. Man gör så att man rider på en fyrkant strax innanför spåret och innan varje hörn gör man halt, vänder sedan för innerskänkeln en sk. framdelsvändning ett kvarts varv och sedan framåt. 
Denna övning kan man göra i alla gångarter men framdelsvändningen måste alltid ske antingen i skritt eller från stillastående. En mycket bra övning för lydnad och lyhördhet. Vi två började givetvis i skritt några varv åt båda hållen och lade sedan in trav mellan varje hörn. Första varven i trav höll vi mer som uppvärming men ganska fri form och bara försöka få henne uppmärksam på mig och få igång bakbenen. Innan vi körde vidare varvade vi övningen med lite trav på mittvolten rättställd, rakställd och utåtställd och efter det lite galopp åt båda hållen. Sedan gick vi tillbaka till Kyras fyrkant och där ställde jag mer krav. Snabbare reaktioner och övergångar samt att ha henne mellan hand och skänkel i stadig form. Det gick riktigt bra på slutet och hon fattade vinken bra. Så klart tyckte hon nog att det var riktigt kul i och med att hon fick så tydlig beröm när hon gjort rätt och ju mer beröm hon fick desto bättre gick det. Så, riktigt nöjd med det ridpasset!

Som jag skrev i förra inlägget för några dagar sedan så kraschade jag min mobil på midsommarafton. Jag hade mobilen i byxfickan och skulle över ett staket och kom väl emot mobilen på fel ställe så glaset sprack. I och med att det är härdat glas så spricker mer eller mindre hela rutan även om det från början bara är en liten liten spricka. 
Hur som helst så har jag lagat mobilen och passade då även på att göra den mer personlig och spexa till det lite.
För framsidan lämnade jag in mobilen till en kille som byter LCD, hemknappen och rubbet. Kände att det var säkrast än att göra det själv. Då passade jag även på att byta färg från svart till vit. Baksidan fick vi hem på posten idag och bytte då färg från svart till rosa.
Så här ser den numera ut; 

Katten också!


Man ska helt enkelt aldrig lita på en katt som är trängd eller rädd oavsett hur väl man tror att man känner katten. Det kunde ha gått mycket värre och jag kunde ha blivit av med ett öga eller två. Lyckligtvis slutade det bara så här:



Det gick helt enkelt till så att Zelda blev rädd för en hund och jag min dumma jäkel skulle ta in henne. Då går hon istället till attack mot mig och boxar mitt huvut ett antal gånger med sina klor. Så mycket fick jag för att jag alltid påstått att mina katter är så snälla och aldrig gör en människa illa. Givetvis var det jag som var dum och inte trodde hon skulle attackera mig trots att hon var livrädd. Det är inte hennes fel utan helt och hållet mitt.

Efter det äventyret gick jag och vännen ut med hennes hund på en mycket bra skogspromenad. Jag har inte hunnit utforska skogarna bakon stadskvarn än och vägarna man kan gå så idag lärde jag mig en riktigt bra runda. Att det sedan regnade spelade faktiskt ingen roll. 

Det har varit en tuff helg för min del. Den började med att jag dels kraschade min mobil i fredags så att jag blir tvungen att åka in och byta display på den i morgon. Den är så att säga i tusen bitar.
Plus att jag blev sargad av min egna katt idag. Vad har återstoden av helgen att erbjuda i form av olycka tro?

Sill

Då var det midsommar i år också. Sitter hemma hos min far och inväntar lite sillmiddag.
Var och red alldeles nyss. Tänkte att det va dags för ett pass markarbete och denna gången gick jag in med inställningen att vi skulle ta det för det det var. Inte perfekt, för vi gör det inte perfekt. Förmodligen tack vare en sund inställning och en häst som alltid gör sitt bästa gick det bra! Inte perfekt men bra fast med mycket att träna på.
Hur som helst så var vi nöjda och glada båda två när passet var slut i och det trots att det svärmade med bromsar.

På midsommarafton för tre år sedan träffades jag och min sambo på riktigt för första gången. Det är inte våran årsdag och det var inte första gången vi såg varandra men första riktiga mötet med samtal och umgänge.
Tre år känns som ett år och vi siktar på många många fler jag och min kärlek.

Min äldsta bror kom förbi här hos far för att meka traktor och han kom i sin fin fina Camaro.
Se och njut.

Midsommarsång

Midsommar nalkas och hur spenderar man den bättre om inte i stallet? Givetvis hade det varit ultimat om sambon inte hade jobbat natthelg men man kan inte få allt.
Jag startar förmodligen min dag i morgon med att åka till stallet på förmiddagen och ta en ridtur och förmodligen följer vännen som hyr stallplats med. Därefter midsommarmat med farsan och hans sambo innehållande sill och potatis, givetvis.

Jag är långledig över helgen och det ska bli så himla skönt att få vara ledig tre dagar i rad och vila upp sig. Det har varit mycket den senaste tiden och inte bara mycket jobb utan mycket av allting och då behöver man den där lilla vilan. Sedan är det full fräs fram till semestern vecka 30. Det kommer gå fort och problemfritt. Allting går så mycket lättare när man trivs med vad man gör!

Denna "långledighet" invigs ikväll med ett glas vitt, lite Diablo lll och mys med mina underbara här hemma!

Trubbel

Det har varit en dag utan dess like. Jag tror inte jag hunnit med så mycket på en dag på länge och ändå hade jag mer jag ville göra.
Började med ett kort pass på jobbet. Verkade kunna bli en tuff förmiddag på jobbet men som vi redde ut bra och allting flöt på kanon trots lite strul innan vi kom iväg. Skönt det men så är det ju när vi är proffs allihopa i verksamheten!

Efter jobbet hann jag med att greje lite hemma innan en vän kom över. Planterade om några krukväxter och planterade skott jag haft ett bra tag i vatten. Jag har länge gått och tittat på glaset och tänkt att jag behövde plantera dem men det har liksom aldrig blivit av. Jag har bara glömt bort eller inte haft tid, men idag så. Rensade även ogräs i rabatten ute vilket också var på tiden. Det blev ju faktiskt fint igen!

Vännen kom strax efter det och hade pizza med sig så det blev pizza och sedan ett par koppar kaffe innan vi gav oss iväg. Åkte ner på "stan" och för en gångs skull gick runt lite i de affärer vi har på torget. Blev ett nytt piercingsmycke rikare plus en ny snusnäsduk att ha som hårband då den rosa jag har hemma inte passar till min hårfärg och den röda är spårlöst försvunnen.
Vi tog oss även en fika med ett par andra vänner på ett café innan vi var nöjda och for hem.

Sist av allt idag åkte jag ut till stallet och mötte upp vännen som hyr in sin häst hos mig. När vi skulle flytta ner hästarna till våran hage gjorde Prinsen någonting som han absolut inte brukar göra. Han tränger sig fram mellan Bellan och staketet och så fort jag hakat av handtaget till grinden kör han rakt över mig och tränger sig ut ur hagen, springer några vändor och styr sedan kosen mot våran hage nere vid stallet.
Förmodligen är det så att situationen som varit med grannens häst nu ett tag att våra hästar har fått byta hage varje dag och inte fått den där tryggheten som är så viktig för Prinsen har gjort att han börjat stressa. Han ville givetvis till tryggheten i "sin egna" hage där han bott och gått i sju år och som han trivs i. Det slutade med att vi fick överlägga med grannen och helt enkelt ha kvar våra hästar i våran hage ett tag nu utan att flytta dem för Prinsens skull. Det är inte hans fel att han stressar upp sig och mår dåligt men tydligen går det inte att acceptera att han är en häst och hästar agerar impulsivt efter vad de känner. Så onödiga diskussioner och onödiga sura miner!

Efter det kalaset tog jag och vännen Bellan och Opalen och gjorde ordning dem i hagen för att hålla lugnet i flocken och det gick riktigt bra. Vi skulle därefter hoppträna med våra hästar.
Det gick bra mer eller mindre allting idag! Jag kände att jag inte hade så höga krav utan nöjde mig med att det blev hyfsat och att Bellan i alla fall försökte under uppvärmingen. Hon fick mycket beröm och jag behöll mitt glada humör och kände mig nöjd med det vi fick till. 
Efter en stunds hoppande på volt avslutade vi med höjdhoppning, idag igen. Ja det går inte att motstå eftersom det är så kul och idag var det bara en liten stund och inte hela passet.
Vi gav oss på hindret och vännen höjde allt eftersom vi klarade av höjden och vi avslutade med att segla över 1m med god marginal.. eller? Vi hade räknat fel på höjden så idag krossade vi vårat rekord och hoppade felfritt, utan att riva, hela 1,10m!

Min duktiga, duktiga häst! Dock så hade vi som vanligt inte kameran med oss men nästa gång ska vi knäppa lite bilder. Både kul och ha och dessutom nyttigt och se.

Kvällen är dock kommen nu och jag har en dags jobb kvar innan jag får ta helg så nu är det dags att knäppa av och krypa under täcket.

Grillad

Det här börjar likna hästskit tycker jag. Inte bokstavligt talat. Jag talar givetvis om detta väder. När ska vi någonsin få ha en dag med okej väder? Om det inte regnar så blåser det. Jag begär inte mycket, bara en dag med uppehåll, helst sol och vindstilla. Det behövde defenitivt inte vara 25 plusgrader och strandväder.  Idag blåste det så pass att jag fick hoppa över att rida. Jag vet hur det gick sist det var sån här vind och jag ville för allt i världen undvika det idag. Här om dagen fick jag skippa att rida pga. ösregn för kul är det faktiskt inte att rida.
Jag får lov att blicka framåt och hoppas på bättre väder och att vårat semesterväder blir bättre än detta. 

Ikväll var jag på trevlig grillkväll tillsammans med några stycken från jobbet i Strandparken. Mycket snack och lite grillning blev det och trevligt som tusan. Kul när det är lite aktiviteter så man även kan få lära känna jobbarkompisarna även utanför jobbet. Jag märker dock ingen skillnad utan alla är lika trevliga och roliga på jobbet som utanför. Jag har inte vantrivts någonstans jag varit och defenitivt inte i denna gruppen heller!

Nu ska jag avsluta denna dag med lite Diablo lll.

När olyckan är framme

Ibland har man inte alltid tur. Vi hade planerat en heldag i bil och lite aktiviteter jag och min sambo. Jag hade till och med tagit en dags semester just för detta event.
Det var nämligen Örebromixen idag och vi hade planerat att åka i kortegen från Örebro till utställningen i Ånnaboda med sambons mustang från 1970. Till och med jag som inte är speciellt intresserad av bilar och motorer hade sett fram emot det, men allt gick åt skogen. Växellådan på bilen rasade och så även våra planer.

Vi tröstar oss i detta med att istället åka Saab in till Örebro, äta middag på Jensens och gå på bio. Inte alls lika spännande men helt okej substitut för utställningen.

Nyskapande

Vilken dag det blev idag. Full fart hela dagen och ett bättre sätt kan man ändå inte avsluta en ledig helg på. 
Det första jag gjorde idag var såklart att vakna till liv framför en runda Diablo lll. Givetvis var inte tanken att jag skulle sitta med det hela dagen så vid lunch gick jag ut och tvättade min bil Välbehövligt må jag säga. Visserligen har regnet som varit sköljt av den så den var inte så synbart smutsig men det var längesedan jag tvättade den ordentligt. Jäklar vad den blev blank och fin när jag var färdig!

Strax efter tvätten kom en vän förbi på en kopp kaffe och vi beslöt oss för att åka och äta. Först var det Laxå som var tanken men så kom vi yxskaft på att vi skulle ta genvägen till Brändåsen. Ja genvägen, även kallad E20, var längre än åtminstone en av oss hade tänkt. Det spelade ingen roll. Med bra sällskap går en bilresa alltid fort.

Väl hemma igen åkte jag till stallet. Hade inte jättegott om tid men jag satte igång och slå i stolp och sätta fast tråd. Med andra ord hängnade jag äntligen in "ridbanan" så nu är det en riktig ridbana! Det blev hur bra som helst och för att inviga den slog jag upp några hinder och hopptränade med Bellan idag. 
Det gick verkligen hur bra som helst och vi avslutade hela träningen med att hoppa en liten bana på 80cm. Inte det högsta vi hoppat men vi ska framför allt klara av att hoppa en bana kontrollerat, utan större misstag innan vi kan säga att vi behärskar den höjden. 
Visst kan vi hoppa 1m, men vi behärskar bara 80cm helt och hållet än. Nästa delmål blir att behärska 90cm.

Till pay and jump- tävlingen vi ska vara med på i sommar planerar jag att vi ska rida 80cm och 90cm. Fram tills dess måste vi träna ordentligt, inte bara höjden och hoppning, utan verkligen träna. Vi är på god väg och vi kämpar på båda två som bara den. Denna vecka till exempel har jag ridit 6 dagar i rad så i morgon blir det vila, på tisdag korta joggingrundan och på onsdag dressyr på nygamla banan. Resten av veckan har jag inte planerat än. Det visar sig.

Nu däremot ska jag ösa lite Diablo innan det är sängdags.

Klumpfot

Härligt väder vi haft i helgen.. bitvis. Vi struntade i allt vad väder heter igår och åkte in till marieberg, jag och en vän. Jag behövde köpa benskydd till Bellan då hon är en klumpfot och har lyckats sparka sig själv både en och två gånger på benen. En gång fick hon in en ordentlig träff som har lämnat ett överben på ena skenbenet. Ett överben är alltså när benhinnan blir skadad, ofta när hästen sparkar till sig själv, och det bildas en knöl på skelettet. Sådana knölar kan man motverka med benskydd.
Nu när vi även hoppas högre är det också viktigt med benskydd just för att undvika spark- och trampskador.
Vi handlade även lite annat på Marieberg och allt som allt var det en kanontrevlig dag!

Tacka vet jag skattepengarna i alla fall. Annars hade inte plånboken tyckt lika mycket om denna tripp. Jag fick nämligen fakturan från veterinären i veckan 2,5 månad senare och det är då inte billigt. Det kostar dessutom mer att ringa ut dem är själva arbetet de gör. Helt makalöst, men de måste väl leva de med. Får trösta mig med att vaccination bara är en gång om året och konturdiagrammet han gjorde på Prinsen bara är en gång i hela hans liv. 

Idag blir det en slapp dag fram till eftermiddagen/kvällen någon gång. Då ska jag iväg och rida, min sambo kommer hem efter det och sist av allt kommer ett par vänner hit på fika.
Fram tills dess ska jag spela lite, givetvis, städa klart det jag inte hann igår och sedan visar det sig med tiden vad jag ska göra.

Besiktad och godkänd

Idag var jag på besiktning.. av mig själv, inte bilen. Givetvis så är jag ung och bör inte ha några större krämpor eller dåliga värden av någonting men jag tyckte att det kunde vara kul och gå, när det erbjuds. Framför allt tyckte jag det var bra att jag gick eftersom han lyfte fram allting som var bra och att jag även fick se på papper att jag mår bra och är vid god hälsa.
Blodtryck, blodsocker och kolesterol var jättebra allting och som sagt, i min ålder bör det vara bra. Det som däremot gav mig en riktig klapp på axeln var min kondition. Jag var tveksam till konditionstestet och sa det att jag trodde att jag hade dålig kondition men han övertalade mig. Vilket var bra då det visade sig att jag ligger över medel och näst högst på listan för min ålderskategori i syreupptagningsförmåga, alltså kondition. Ridningen gör uppenbarligen sitt ändå! 
Det var dessutom härligt att höra att han inte tyckte att jag behövde träna mera eller göra någonting annorlunda över huvud taget utan min ridning och mitt hästintresse räcker gott och väl som motion eftersom jag gör det regelbundet minst fem dagar i veckan.

På tal om ridning så går det bra med Bellan så där finns inte mycket att uppdatera er om. Dock har sommarsymtomen börjat visa sig i form av exploderande mage både storleksmässigt och produktionsmässigt då hon ser ut som en luftballong och häver ur sig koblajor. Sommaren här väl härlig!
Nej, skämt å sido så är det här den allra bästa tiden nu och hennes sommarmage kommer antagligen minska med takt att gräset minskar i både kvalitet och kvantitet ute på betet. Hon går ju trots allt i hårdträning än. Igår red vi till exempel 10 varv á 400 meter i tempo. 4 varv i trav och 6 varv i galopp. Sådant arbete varvat med uteritter, markarbete samt hoppträning anser jag vara ett varierat träningsschema och det börjar ge resultat i form av kondition och även styrka sakta men säkert.

Nu blev det dags att somna för natten. Ett pass 7-16 i morgon och sedan helg!

Nattstad

Lite sent att blogga nu med tanke på att jag ska upp och jobba i morgon. Ingen fara, jag ska direkt till sängen när jag skrivit klart och fått in katterna. Vi är så rädda om våra porslinskatter att de inte får vara ute för sent om nätterna. Nej men, det är klart att de ska komma in om nätterna.

Ikväll var jag på bio med tre härliga vänner. Efter det gick vi till Jensen's och åt en bit mat. Mycket trevlig kväll med ett mycket trevligt, dock helt galet, sällskap.
Vi såg filmen Dark shadows som är regisserad av Tim Burton. Den var riktigt bra. Dock inte en av de bästa filmerna Tim Burton regisserat. Som vi alla var överens om var inte stämningen i filmen fullt samma stämning som i tidigare filmer. Miljöerna var inte lika uttrycksfulla så som Tim Burton brukar ha dem. Den var mer mainstream helt enkelt men som sagt helt klart sevärd.

Jag har halkat dit i fällan. Jag har börjat spela Diablo lll efter sambons inrådan. Jag var negativt inställd till spelet innan jag testat det och propsade på att det inte alls var någotning för mig. Ack så fel jag hade och nu är jag fast. Det är absolut inte så att jag struntar i att ta en kopp kaffe med en vän eller att åka till stallet men får jag någon ledig stund över så suger det i spelfingrarna. 
Diablo lll är ett rollspel man antingen kan spela själv i eller multiplayer. Det finns en rad olika karaktärer man kan spela och jag har alltid haft en förkärlek för magi så därför spelar jag såklart wizard samt witchdoctor. Något mer ingående kommer jag inte skriva då jag säkert bara tabbar mig i och med att jag är färsk i spelet och dessutom är det förmodligen ingen av er som är intresserade heller.

Nu blev det dags att ropa in djur och sedan sova.

Sommaren är kort

I veckan som varit var jag på internat med jobbet. Jag har faktiskt ingenting att klaga på när det gäller dessa två dagar. Maten var underbar, fantastiska kollegor och en jättebra föreläsare. Rummet var i det minsta laget men jag som aldrig sovit på ett hotell sådär klagar absolut inte. Jag hade en säng, en tv och ett eget badrum med toalett och dusch. Precis vad som krävs för en natts vistelse.

Jag är lite less på det här vädret. Det är kallt och idag har det blåst höststormar nästan. Träningen med Bellan blir därmed lidande. Igår regnade det merdelen av dagen och jag hann inte rida mellan skurarna. Idag stack vi ut en sväng men det blev ju som det blev eftersom det blåser så. En häst är ju alltså ett flyktdjur och finns det någonting som uppfattas som hotande slänger de i högsta växeln och far runt och idag uppfattades även svajande högt gräs som livsfara. Inte nog med blåsten, det var även cykelrundan Åsaflåset idag så där vi var kom det med jämna mellanrum cyklister med gula västar på sig som även dom var hästätande.
Vi fick till några rundor på gärdet i alla fall men jag vill träna ordentligt. Hon börjar tack vare gräset runda till sig igen så därför får inte träningen bli släpande. Speciellt inte eftersom jag fått henne så himla fin i kroppen. 

Hur som helst tar vi nya tag i morgon då vi ska rida med en vän. Tänkte att vi skulle slå upp några hinder och hoppträna ordentligt. Såvida det inte blåser som idag förstås.
RSS 2.0