Uteritt

Vad är det som har hänt med min häst!? Hon är ju som förbytt.

Stack ut och red i skogen med henne i solen idag. Gick jättebra!
Hon var lugn och fin men med motor. Vi red en runda endast med skritt och trav och jag tänkte försöka avsluta med galopp på gärdet. Det liggen på hemvägen så jag var inte säker på om hon skulle vara lugn nog för att galoppera.

Dra på trissor men hon håller en hyfsad lugn skritt ända till gärdet. Där galopperade vi några varv runt gärdet åt båda hållen och hon var inte alls speciellt springig. Fick hålla in henne lite till en början men sedan galopperade hon i ett jämt och lagon högt tempo.
Hen från gärdet gick det i 120 i skritt förstås men det gjorde ingenting. Hon hade skött sig så bra att jag inte ville avsluta ridturen med "bråk".

I morgon blir det vila för henne. Vi har kört på i två dagar nu och då kan hon behöva en vilodag.

Bäst häst

Har inte skrivit på några dagar om hur det går med Bellan. Dels för att jag inte haft tid att träna med henne under tiden vi flyttade och hade en del och göra med huset och dels för att det inte är så intressant och höra om hur det går på våra promenader eller hur det gick och borsta henne.

I förrgår däremot drog vi ut på långtur i skogen i det fina vädret. Det gick ju jättebra, nästan hela vägen. Då vi kommit halvvägs och det är dags för galoppbacken börjar hon gasa på. Vi fattade galopp och hon tog verkligen i för kung och fosterland trots att jag höll igen henne lite. Därefter var ökat tempo i stressartad skritt ett faktum. Ner för klätterbacken i stress-skritt och resten av vägen hem antingen taktande eller supersktitt.
När vi väl var hemma så var Bellan sjöblöt av svett. Dels för att hon har väldigt tjock vinterpäls fortfarane och dels för tempot vi låg i hemåt. Jag skulle drypa av svett om jag körde på så hårt själv. Tro mig, jag gör allt jag kan för att lugna ner tempot och få henne lugn men det hjälper inte alla gånger.

Idag däremot. Det var som en helomvändning, nästan.
Jag tänkte att vi skulle köra lite dressyr på gärdet. Det var visserligen lite hårt i backen men ett dressyrpass skadar inte.
Bellan höll sig lugn fram till gärdet. Vi skrittade en liten stund där och sedan kortade jag tyglarna och kom fram i trav, fri form, bara för att värma upp lite. Bellan var lugn, medgörlig och jättefin hela tiden. Vi kunde köra ett ordentligt dressyrpass på gärdet helt utan någon stress och utan att hon försökte dra iväg åt något håll över huvud taget! Jag blev otroligt chockad men ack så lycklig.
Formen är väl sisådär men det kommer komma allt mer då hon sätter muskler och får ork att bära sig. Hur som helst så mot slutet var hin väldigt fin med en ärlig form. Till och med galoppen kunde vi arbeta lite utan att hon försökte gasa hemåt.

Hemvägen däremot blev det bråttom men att få ett helt pass utan problem, det var helt fantastiskt kul! Så jag bråkade inte med henne om tempot på hemvägen alls utan hon hade skött sig så bra att hon fick gå som hon ville. Så länge hon höll skritt så var jag nöjd.

Bra dag!

Härliga dagar

Nu har jag haft ledig i två dagar. Bara fyra dagar kvar. Jag känner att det här verkligen var välbehövligt efter det hemska beskedet jag fick i fredags. Min lust att jobba dök ner i botten då och jag behöver tid att vila upp mig, smälta beskedet och bara vara.
Jag må ha smält beskedet någolunda, men jag har inte accepterat det. Ingen ska få köra över mig hur som helst. Det ska de fan ha klart för!

Jag har haft två jättehärliga lediga dagar. Igår spenderade jag merdelen av dagen i stallet. Först i mitt stall. Jag red ut en långtur på Bellan i det finfina vädret. Nu när jag är ledig lite kan jag verklgen rida ordentligt och börja bygga på våran träning.
Efter det åkte jag ut med en vän till hennes väns stora gård. En herrans massa hästar och ett jättestort och fint ridhus. Jag är omåttligt sugen på att, när det finns plats, hyra stallplats där. Däremot har jag inte råd att ha två hästar där. Vare sig på lösdrift eller uppstallade och speciellt inte när den ena hästen mest går i hagen. Så den "drömmen" får fortsätta vara just det.
Det var hur som helst väldigt trevligt där och vilka fina hästar det stod där. Blev helt hänförd måste jag säga. Trevliga var de allihopa också för den delen.

Idag hade jag min far och hans sambo här på besök. De hade inte varit hit någon gång och tittat innan vi flyttade in så de fick sig en rundtur inne och ute. Strax efter kom en vän och hälsade på som också var nyfiken på hur vi bor numera. Bara positivt fick jag höra från både farsan och vännen.

Nu ska jag ock sambon sätta oss och spela lite Rayman: Origins tillsammans. Kul!

Less på diskussion

Vad less jag blir på månniskor som det inte går att föra en vettig diskussion med. Folk som så fort man säger emot eller någonting som personen inte håller med om, vänder taggarna utåt och slutar lyssna.
Jag kan vara sådan, men jag har åtminstone stolthet nog att kunna erkänna det. Vissa personer har verkligen inte den förmågan att inse sina brister.
Personer som gång på gång inställer sig i verbal försvarsposition så fort någonting går emot dem, utan att veta om det, kan fan vara bland det värsta jag vet.

Jag blir less och ja, jag blir ledsen! Som om mina åsikter och det jag har att säga inte är värt nog att lyssna på. Eller som att jag är för dum för att ha rätt. Att jag helt enkelt alltid har fel och lika gärna bara kan vara tyst, lyssna och lära.
Ibland blir det bara för mycket att inte få dela med sig av det man har att säga utan att bli avvisad, fräst åt eller att personen lämnar rummet innan jag hunnit prata klart. 

Det är tur att inte alla människor är sådana. Vad skulle då bli sagt här i världen om det enda folk lyssnade på var deras egna åsikter. Mycket skulle kanske ha blivit sagt, men ingenting skulle ha tagits in av någon annan. Tomma ord till ingen nytta.

Nej tacka vet jag att föra vettiga diskussioner och argument.

Hemmamys

Nu har vi tillfälligt internet. I och med att mitt fiber fortfarande är aktiverat och att vi inte har fått igång telefonlinjen här än så betalar jag för internet jag inte har. Telia komnepserar det med att ge oss gratis mobilt bredband tills vårat fasta är igång här hemma. Mer än så kan de faktiskt inte göra i nuläget så jag är nöjd med servicen än så länge.

Firade internet med att klicka hem lite gardiner till köket och vardagsrummet från jotex.se. Nu längtar jag bara tills de kommer så vi kan få upp lite gardiner här!
Brasan har full fart i kaminen, tvättmaskin och diskmaskin går för fullt och allting känns bara toppen med att bo här. Jag kan vråla, sjunga och gapa hur högt jag vill utan att en enda granne kan höra mig!

Nätterna ensam i huset när sambon har jobbat har varit kanon. Det har varken varit läskigt eller speciellt ensamt. Katterna gör ju sin del förstås och det känns ju aldrig lika hemtrevligt som när sambon är hemma men det har ändå varit bra. Jag märkte heller inte några kontiga ljud. Antingen är det bara jag som är totalt oemottaglig eller så var det lugnt och stilla.

Det har inte blivit något hästande på över en vecka nu dock. Förra veckan hann jag inte med det pga. packning och flytt, i början av denna vecka jobbae jag och idag var det total isgata överallt. Trots att hästarna har broddar så kändes det inte helt hundra att ge sig ut och åka skridskor till häst i både regn och rusk.
Nya tag när isen har försvunnit någolunda. I den här takten lär det inte dröja speciellt länge heller men man vet aldrig. Rätt vad det är slår kylan till igen. Vi är ju trots allt bara i slutet av februari än.

Vänskap

Nu sitter jag hemma i soffan. Vi kom ju på förut att vi hade inbyggd digitalbox i tv:n så även fast vi inte har fått internet än så kan vi faktiskt ha några tv-kanaler. Perfekt då jag slipper känna mig så ensam när sambon jobbar natt.

Fikade med en vän förut innan jag åkte till stallet. Det var trevligt som vanligt. När jag sedan stod ensam i stallet fick jag en del att fundera på.
Jag skulle vilja ägna mer av min tid åt vänner men så som min fritid ser ut så är det svårt att få ihop det som jag skulle vilja såvida jag inte ger upp någonting av det som nu tar upp min tid.

Jag älskar att ägna min tid åt mina hästar, att rida eller bara vara med dem. Där är jag för det mesta ensam och de tar upp väldigt mycket av min fritid.
Jag tycker det är skitkul och spela tv-spel. Det är ingenting viktigt men någonting jag vill göra och inte heller det inkluderar mina vänner. Min sambo ibland förstås.
Jag vill spendera tid med min sambo, givetvis, och det inkluderar vännerna ibland men såklart inte alltid.

Ja, mer än så hinner jag knappt med när jag jobbar heltid utöver det. Antingen skulle dygnet ha fler timmar eller livet inte bara vara jobb och jobb. Inget av alternativen är möjligt, tyvärr.

Jag är åtminstone glad över de vänner jag har och jag hoppas de förstår det!

Internetlös

Det har inte varit mycket liv här på ett tag nu. Jag ville bara säga att jag lever och har det fint.
Vi har flyttat allting och börjar komma i ordning i huset nu. Det är såå skönt att ha flytten överstökad. Det är bara att bo in sig som är kvar nu och så lite plock förstås.

Vi har inget internet än och förväntas inte få det på ett tag heller så det blir till att mobilblogga för min del. Telefonlinjen har varit avstängd för länge så de måste öppna upp en ny linje och för det måste de skicka hit en installatör som kommer tidigast på torsdag och därefter blir det ännu mer väntan på att modem och diverse elektronik landar i brevlådan. Det är dessutom Telia jag pratar om. Alltså, det kommer dröja.

Nu har jag första natten ensam i huset då sambon jobbar natt, så nu ska jag lägga mig och kolla på sex and the city. En ny dag med jobb väntar i morgon.

Nu är det nära

Det har inte blivit mycket skrivande här för min del. Jag har varken orkat eller haft tid. Då jag inte jobbat har jag antingen varit i stallet eller packat grejer här hemma.
Nu är det nära. Det är i morgon flyttlasset går.

Jag är ledig fredag, lördag och söndag för att verkligen hinna med att flytta allting. På måndag måste vi lämna igen nycklarna i och med att städfirman kommer och börjar på tisdag. Ja, den här gången är vi lata och tänker bara på oss själva och det nya stället så vi har lejt bort städningen. Hade aldrig föreställt mig att det skulle kunna vara så smidigt att leja bort städet. Städfirman ordnar allting med städning och besiktning. Vi får visserligen betala för tjänsten men det är det värt.

Igår skrev vi kontrakt och fick även den första nyckeln. Tanken är att jag idag ska köra ute lite klumpiga grejer som jag inte vill ha med på lastbilen till exempel blommor. Jag åkte nyss förbi där på vägen hem från stallet och såg att hyresvärden var vid huset så jag väntar nog tills han åkt med att köra någonting. Vill inte komma och böka med grejer och störa.

Nu blir det en bit mat och sedan kommer min bror för att bli klippt innan jag kan fortsätta med packandet och organiserandet av flytten.

Uppe med tuppen

Uppe i skaplig tid idag. Vaknade vid 8 i morse och funderade på att gå upp men jag kände för att ligga kvar ett tag till. 9.30 däremot kändes som en vettig tid att gå upp.
Idag blir det nog inte många knop gjorda. Ska sätta igång lite kaffe och frukost här nu och sedan sätta mig och jobba på Assassins creed: Revelations och lite senare blir det förmodligen att packa lite till. Vi har en del kvar och göra men det är lättast att ta allting i sista rycket. Då man garanterat kan packa ner allting utan att behöva packa upp igen för att man av en händelse behöver någonting av just det.

Senare ikväll blir det även jobb. kvällspassen är korta och dessutom gör jag ett koft i morgon med. Flytter närmar sig med stormsteg och nu börjar det bli olidligt att vänta!

No show

Folk som bestämmer en tid och sedan inte dyker upp är det fan skottpengar på.
Han som skulle komma och kolla på lägenheten, han kom aldrig. Ringde i morse och sa att han skulle komma någon gång under dagen. Vi, eller åtminstone sambon, var hemma så när som på hela dagen och väntade förutom den kvarten han var tvungen att gå och handla. Skulle han ha dykt upp just då så finns det faktiskt telefon. Det var väl det han använde när han ringde mig första gången?

Nä fy fan, jag är glad och slippa det här skiten med lägenhet, grannar och folk som ska snoka runt och titta när man ska flytta. Det är tredje personen som ringer om att få komma hit och titta och som sedan inte dyker upp.
Då har man alltså plockat undan, gått och väntat på att någon ska dyka upp och blivit låst att göra någonting annat än att vara hemma och så har man gjort allting i onödan för att personen inte bahagar dyka upp.

Skäms!

Flyttstök

Idag ringde det en man som ville komma och kolla på lägenheten. Det är ju skitbra mitt i flyttstöket men det är klart han får komma. Fick bara förklara att vi för tillfället bor i flyttkartonger och att det inte gör lägenheten rättvisa. Den är finare än den ser ut nu, utan tvekan.

Var ute med Bellan en sväng idag med. Tack vare snön som kom i natt och det milda vädret blir det snabbt styltor under hovarna och man kan bara ta det lugnt när man rider.
Vi skrittade ut en sväng och det gick förhållandevis bra. Hon blir ju som känt väldigt stressad på hemvägen och det blev hon även idag. Jag satt dock inte av och ledde henne hem. Istället jobbade jag henne lite i skritten och när hon slappnade av och skrittade istället för att takta eller längde steget i skritt istället för att trippa fram gav jag henne eftergift. I början fick jag dock hålla henne rätt hårt både med sitsen och i tyglarna men efter ett tag fattade även hon poängen.
Ridturen avslutades även idag med massa beröm och med både Bellans och mitt självförtroende på topp.

Nu blir det mat om en liten stund och sedan ska jag ge mig av till jobbet för ett kvällspass. Det blir kväll både idag och i morgon, ett kort pass på torsdag sedan är det tre-ledigt och flyttdags! Äntligen!

Heltokig

Bellan gjorde sådär idag med. Ni vet, jag tog in henne, hon slet sig och sprang ut. Idag behöll jag dock mitt lugn, blev inte så stressad som sist. Kanske var jag förberedd.
När Bellan hade sprungit ut så gick jag bara utanför stalldörren och väntade på henne. Jag höjde armen, ett tecken som visar att hon ska komma till mig, och väntade in henne. Hon sprang bara till hörnet på stallet, sedan upptäckte hon att jag var lugn och stod kvar. Då vände hon och kom till mig, på en gång!

Jag tog in henne återigen och fortfarande helt lugn och inte ett dugg arg. Jag hann och snurra grimskaftet två varv runt stolpen innan hon gjorde utfall att springa ut igen men höll kvar i grimskaftet så att hon satt fast. Jag fick stå där i några minuter tills hon hade accepterat att hon inte kom ut, sedan kunde jag binda fast henne.
När hon blir sådär panikslagen vill jag inte binda henne det första jag gör utan jag vill kunna ha möjligheten att släppa grimskaftet så hon kan fly om situstionen skulle kräva det. Dock måste jag snurra det ett eller helst två varv runt stolpen för att orka hålla i henne.

Resten av stunden i stallet när jag gjorde i ordning Bellan stod hon still. Hon var spänd och verkade väldigt nervös. Kanske för att Prinsen drog några repor utanför stallet. Däremot så stod hon still så det var inga problem att borsta och sadla henne. Sedan tog jag med henne ut och red en runda markarbete i skritt och trav på gräs(is)banan.
Så fort vi kom utanför stallet slappnade hon av och själva ridpasset gick jättebra!
Vi spann på samma spår som sist, ställning inåt och utåt i båda varven, framdelsvändningar och även skänkelvikgningar. Det finns ingenting att kommentera där då hon gick precis lika bra idag som hon gjort den senaste tiden.

Vi gick in från ridpasset nöjda båda två, än en gång.

Rensning

Ikväll tog vi ett ryck jag och sambon och började rensa ur stora garderoben inför flytten. Slänga det vi inte behöver och packa ner det som ska med när vi flyttar. Det är helt otroligt vad mycket man samlar på sig.
Även om vi bara bott ihop i lite över 2,5 år och bara bott här strax över ett år så var det en hel del vi kastade. Både sådant som åkt med från förra lägenheten som vi inte ens packat upp och lika gärna kunde slänge och sådant vi samlat på oss under tiden vi bott här.
Sakta men säkert komme flyttdagen närmare. Min förhoppning är att vi får nyckeln lite tidigare och kan börja köra mindre saker innan vi kör stora flyttlasset om en vecka. Hur det blir, det återstår och se.

Bra dag!

Idag hade jag och Bellan en bra dag. En BRA dag!

Jag tog mig iväg till stallet och tänkte rida i det fina vädret. Vi tog gräs(is)banan idag igen. Lika bra att köra på några gånger så att det inte går för långt mellan gångerna. Då blir det samma kamp varje gång.
Idag tog det ca fem minuter för att få Bellan lugn jämfört med femton minuter som sist. Dessutom var hon inte alls lika hispig utan bara ökade steget ordentligt på nedre delen. Trots att de ett par hundra meter bort fällde träd på en tomt med någon slags skogsmaskin. Det lät och rumlade rätt bra därifrån.
Däremot var hon väldigt pigg och gjorde lite försök att springa på lite, dock ingenting för att komma undan. Bara för att öka på tempot. 

Vi jobbade med ställning, inåt och utåt i båda varven idag med fokus på hennes form. I både skritt och trav fick vi till det fint med ställningen och formen. Det bara flöt på riktigt bra. Lade in lite framdelsvändningar när vi bytte varv som hon har haft jobbigt med gick förvånansvärt bra idag med. Vi avslutade med galopp i båda varven, bara för att och skrittade sedan några varv på tygel innan jag lät henne få långa tyglar så vi kunde skritta av.

Jag har börjat undra om inte den här vintervilan har gjort henne gott. Hon är jättefin i formen, lätt att arbeta med när vi båda samarbetar och lyssnar mycket bättre till hjälperna än hon har gjort. Hon, precis som unghästar, kanske behövde den här vilan till att smälta och ta in allting vi gjorde förra våren, sommaren och hösten då det blev väldigt intensivt för båda?

Var även extra uppmärksam på min egna sits idag. Som jag skrev vid ett tidigare inlägg så är det ju så att sitter jag rätt, då kommer även formen. Det fick jag verkligen bekräftat idag.
Vad kul det är med dagar då allting verkligen klaffar. Både jag och Bellan blir så nöjda efteråt. 

Skönt!

Mitt vinterland

Jag har kört stenhårt med min blender nu i några dagars tid. Blandar ihop smoothies av alla möjliga sorter. Kul och mixa och blanda lite som man vill men det har inte alltid blivit bra. Gårdagens mangosmoothie och dagens hallonsmoothie däremot blev båda två riktigt kanon!

Jag har inte myckett att förtälja för tillfället. Jag har jobbat heldagar måndag och tisdag och då hinner jag inte med så mycket mer än att komma hem, äta mat och åka och göra rent i stallet. Rida finns knappt på kartan när man jobbar till 16. Det är fortfarande för mörkt om dagarna, men vi går mot ljusare tider. Det är bara att hålla ut.

I morgon jobbar jag kvällen. Vi har dock möte 13.30 så det blir verkligen en heldag i morgon med. Hela den här veckan kommer vara full med jobb, tisdag till söndag. Bytte helg med en kollega i och med att vi snart börjar flytta. Annars brukar det inte vara fullt så mastigt.

Sovmorgon i morgon så ikväll blir det ett glas vitt och Assassins creed: Revelations.

Någons olycka, en annans.. vadå?

Det var ju kul att inlägget jag skrev i förrgår fick läsarsiffrorna att skjuta i höjden rejält, men det fick mig att fundera lite. Vad är det som gör en annans olycka så jävla intressant? Känns det bra när det går dåligt för någon annan eller är det bara ren och skär nyfikenhet?
Inga inlägg med en positiv rubrik och ett muntert innehåll ger mig någonsin så höga läsarsiffror.

Tyvärr var det förmodligen en hel del av de som läste som blev besvikna då inlägget handlade om en av mina hästar och bakslaget med denna. Inte något som för andra skulle vara en big deal så som att bryta upp med sin sambo eller totalkvadda sin nya bil.
Hur som helst så var det intressant och se en sådan reaktion. Det fick mig att tänka efter. Gläds man verkligen åt andras olycka?


Nu sitter jag här hemma hos min sambo. Jag var nyss ute och körde med min bil fram och tillbaka till stallet. Jag mår bra och sitter med en hemmagjord mangosmoothie framför mig. Här är det inga bekymmer.

Biltripp

Det blev Marieberg en sväng förut med sambon. Vi behövde storhandla och det är alltid kul att kolla lite i affärer.
Mitt första stopp blev givetvis Hööks hästsport. Skulle köpa lite bra och ha grejer och sambon fick snällt följa med. Han går mest runt och frågar mig vad saker är till för. Mest för att han har skittråkigt och lite för att han vill irritera mig lite.  Gick i alla fall därifrån med en rotborste, en rotviska (också en slags borste), en piggborste och en ny grep till stallet, äntligen. Ingenting som är värt att lägga upp bild på hur som helst.

Därefter kikade vi runt lite på gallerian och sambon ville köpa en present åt mig. Blev en tröja från Carlings. Han är så himla snäll mot mig!
Vi åt en bit mat sedan gick vi och handlade det vi skulle.

Nu sitter jag med ett glas vin medan gubbarna (sambon och min bror) smuttar på varsin whiskey. Det blir inte mycket mer än så ikväll då jag ska upp och jobba i morgon.
Kanske, kanske tar fram min Ben & Jerryglass också.

Ridpass efter fiaskot

Idag tog jag mig i kragen och såg förbi gårdagen och tog mig ut och red på Bellan. Oavsett om glöden inte var som den brukar så fanns det inga undanflykter. Bara -6'C och dessutom strålande sol som gjorde det till ett perfekt ridväder. Båda hästarna är dessutom broddade med fyra brodd efter att hovslagaren satte på skor med fyra broddhål och jag stod och broddade hästarna i en timme igår.

Då underlaget inte var något problem idag tänkte jag att vi kunde köra lite markarbete på "ridbanan" i hagen. Där har det alltid gått bra och rida, även fast det finns ett läskigt hörn som vetter mot ena grannens hästätande tomt, men de sista gångerna har det inte alls gått. Bellan har riktigt blåst upp sig och lagt i högväxeln när man kommer till den nedre delen av banan, taktat, gått på tvären och inte alls gått och jobba med. Så var det även idag.
Jag försökte i skritt och var nära på att ge upp tills jag kom på mig själv och slutade vara en sådan förlorare. Det gick nästan en kvart i skritt runt banan men därefter började Bellan lugna ner sig. Hon slutade köra upp huvudet på den nedre delen av banan, tog mina hjälper istället för att gå emot dem och blev till slut riktigt behaglig.
Även om hon ökade steget lite på den nedre delen så följde hon mig och det nöjde jag mig med.

Vi jobbade lite lösgörande i båda varven i skritt. Lite skänkelvikning och ställa åt båda hållen. Då hon på nedre delen av banan i höger varv gick emot lite passade jag på att ställa henne utåt där. Då behövde jag inte bråka med henne samt att jag även fick som jag ville. Hon vann alltså inte.

Det gick så fint så vi lade in lite trav, dock kravlöst till en början, i båda varven. Till slut kunde jag även i traven jobba henne lite i formen med ställning.
Vi avslutade med lite galopp åt båda hållen. Hon har alltid haft svårare för höger galopp och idag tog det några försök innan hon tog den. Jag kom på mig själv med att helt tappa sitsen vid höger galoppfattning. När jag tänkte på sitsen, ja då kom även galoppen. Fantastiskt!

Idag kom lite av gnistan tillbaka. Vi hade en bra dag, jag och Bellan.



Dålig vinkel med dålig kamera. Ville bara visa hur "slimmad" hon är trots dåligt med motion i vinter. Ska bli härligt och sätta igång henne när hon redan har bra vikt och inte behöver bantas samtidigt.

Bakslag

Idag kom bakslaget..


..och jag var inte beredd.
Det var ju det jag var så jävla rädd för och skrev om för någon vecka sedan. Påpekade att denna gången skulle jag vara beredd. Tror ni jag var det minsta beredd?
Så fort vinden blåser åt mitt håll så tvärvänder den alltid och piskar till mig på käften så jag blir totalt överrumplad och faller pladask. Det var det jag gjorde idag, föll pladask. Det gjorde så himla ont i mig det som hände. Allt jobb jag lagt ner bara raserades på en sekund och vi var tillbaka på ruta ett igen. Jag orkar snart inte med den här cirkusen.
Ska det aldrig få vara bra? Hur många gånger orkar jag ramla och ta mig upp igen tillsammans med Bellan?

Jag tog in henne från hagen som vanligt, men för Bellan var det inte som vanligt. Inne i stallet får hon ett idiotryck som hon kan få ibland, sket fullständigt i att jag fanns där och sprang rakt ut genom dörren igen. Hon sprang en vända upp på tomten och, obroddad som hon var då jag inte hunnit brodda sedan hovslagaren varit där, tar hon sats och springer för full maskin mot stallet. Vid hörnet på stallet saktar hon inte ner utan hon kör på, går omkull, tar sig upp igen och fortsätter springa.
Vad är det jag gör fel? Varför fortsätter hon och få sina idiotryck?

Jag och Bellan är nog väldigt lika när det gäller vissa plan. Så fort vi blir uppstressade eller förbannade märks det tydligt utåt. Våra hjärnor blir blockerade och ingenting fungerar längre. 

Jag tog givetvis in Bellan ändå. Hon tjoade runt en stund men sedan lugnade hon sig och även jag försökte få tillbaka lugnet. Jag blev inte förbannad på henne, jag blev bara helt knäckt över hur hon betedde sig. Jag kände mig som världens sämsta hästägare med världens sämsta häst.
När vi ger oss ut på promenaden är hon hyfsat lugn men så fort Prinsen börjar gnägga är vi där igen. En uppstressad Bellan med blockerad hjärna som inte lyssnar ett dugg på mig. Hela situationen blev dessutom inte bättre av att jag var förtvivlad, och blockerad även jag, och inte riktigt skötte situationen exemplariskt. Hade jag varit jag, som jag brukar, hade det förmodligen gått markant bättre.

Nu när jag har hunnit smälta det hela en stund känner jag bara att vi kan bättre än så och att det är bara att ta sig upp på hästen igen så att säga.
Just då kände jag bara att det aldrig skulle gå att komma dit vi var igen. Att det är lika bra att jag ger upp, säljer Bellan och köper en ny häst eller lägger av med hästar helt och hållet. Det sistnämnda skulle jag aldrig göra även om jag tänker så i en frustrerande situation. Däremot ljuger jag inte om jag säger att jag nästan varje dag kollar hästannonser och drömmer om hur det kunde ha varit, med en "normal" häst.

Ny dag i morgon och nya möjligheter. Jag är ledig i morgon och hade faktiskt tänkt ge mig ut och rida och det tänker jag fortfarande göra trots dagen.
Så lätt ger jag inte upp, även om det är förbannat tungt ibland.

Istid

Idag har jag verkligen inte hunnit med att blogga över huvud taget. Eller, hunnit har jag väl gjort men jag har inte tagit mig tid till det.
Jobbade delad tur idag. Jag jobbade alltså mellan 7-11 och hade några timmars ledigt till jag började igen 16-21.30. På mina timmar åkte jag raka vägen till stallet efter jobbet, matade hästarna och gjorde rent i stallet. Egentligen hinner jag med att rida eller träna på något annat vis men med -15'C och kallare är ingenting roligt. Kylan piskar i ansiktet, tår och fingrar fryser till is och trots att man är ordentligt påpälsad så räcker inte ens det.
Jag kan inte förstå de som bor norröver i landet som har -40'C, hur de fixar det. Att de har en annan sorts kyla har jag hört men det är ju ändå 40 minusgrader.

I morgon vankas det jobb 7-14 och samtidigt kommer hovslagaren och ska göra den regelbundna fixen av hovarna. Skönt när det är gjort men inte skönt för plånboken.

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på Sex and the city och sedan sova så jag orkar upp i morgon.

Besiktning

Då har jag precis kommit hem från bilprovningen i Hallsberg. Det var dags att besikta min pärla 9-3:an.
Med kommentarer som; "Det här ser ju riktigt bra ut" och "det är en bra bil" så kan det inte ha gått annorlunda än att jag åkte därifrån med blankt papper.
Med tanke på vad för bilar jag hade innan den jag har nu så är det inte förvånande att det var första gången någonsin jag fick ett blankt papper efter en besiktning. I bästa fall har jag fått en radda med "bra att veta" eller en tvåa utan ombesiktning.
Riktigt nöjd med min bil. Så lät det kanske inte för en vecka sedan men då var jag givetvis bara bitter.

Nu blir det lite käk och sedan åka till stallet och ta ut Bellan på en promenad innan de får kvällsmat. 

Spelnörd

Det var då vad kallt det var idag, och för att inte tala om nu. Bara att gå från parkeringen och till ytterdörren gav mig köldskador i ansiktet, nästan.
Det blev inte många knop gjorda idag. Jag var ju som sagt på vårdcentralen i morse och det gick bra. Skönt att ha det överstökat nu bara. Tre år kvar tills nästa gång. 

I stallet var jag och lunchade hästarna och gjorde stallarbetet vid 12-tiden. Det var alldeles för kallt för att rida eller någonting annat. Jag som inte ens har en overall eller termobyxor att rida i under vintern utan kör med långkalsonger och tjocka mjukbyxor hade frusit häcken av mig idag. Tror heller inte att Bellan tycker det är skitkul att jobba och bli svettig för att sedan kliva ut i kylan igen. Givetvis sätter jag på henne ett täcke när hon är svettig men det blir ändå inte samma sak som att gå i en tjock, varm och torr päls. Speciellt inte när det är -10'C eller kallare.

Nu har jag avslutat spelet The elder scrolls V: Skyrim. Efter över 150 timmars spelande känner jag mig rätt så klar med det. Åtminstone tills de släpper lite downloadable content.
Det jag nu har börjar spela, och även längtat efter att få spela, är Assassins creed: Revelations. Jag har spelat alla föragångarna till det, Assassins creed, Assassins creed II och Assassins creed: Brotherhood, och tyckt att dom spelen varit grymt bra. Har  väl höga förväntningar på detta med så det återstår och se om jag blir besviken. Förmodligen inte då jag inte är speciellt svårflirtad när det gäller en spelgenre jag tycker om.

Nu, lite att äta och sedan Xbox. Ledig i morgon!

Underbara dag

Blev en halvlång dag på jobbet idag. Kom hem strax efter tre, hungrig som en varg.
Innan mörkret hade lagt sig helt passade jag och sambon på att ge oss ut i det fina vädret. Isen på Alsen är ju utmärkt att åka skridskor eller gå en sväng på. Det var en fantastiskt vacker solnedgång vi fick skåda!



Dock tagen med min Iphone så kvaliteten kunde ha varit bättre.
Efter våran promenad fuskade vi med maten idag och åkte ner och köpte med oss kinamat hem. Jag kan bara inte bli trött på deras bläckfiskwok. 

I och med att det var så himla kallt blev det ingenting avancerat i stallet för dagen. Jag åkte dit strax före sju och gjorde stallarbetet och tog in dem. Bellan fick idag lite extra hö i och med kylan. Prinsen står sig bra på sina 6 kg han får på kvällen. Bellan som däremot bara får 3 kg kan behöva lite och tugga på för att hålla värmen. Även om det inte alls är lika kallt som ute så är det ingen åskvärme i stallet direkt.
I år tackar jag i alla fall gudarna för att vårat vatten inte har frusit! Pappa satte in en ny värmekabel då den gick sönder förra året, mitt i vintern. Det var inte vad som helst som hade sönder den heller utan ett gäng idiotiska småhundar som av ett misstag bodde i stallet. Ja, det var inget misstag att de bodde där men det var ett misstag att de över huvud taget flyttade in. Inte varken mina eller pappas hundar dock.
Hur som helst, förra året fick vi släpa med hinkar från huset. Om man räknar blir det en hel del! Morgonfodring, lunchfodring, middagsfodring och kvällsfodring. Tänk då på att det är en hink per häst och det är 10-15 liter i varje hink. Som sagt, tack och lov att jag slipper det slitet!

Nu ska jag gå och duscha och lägga mig. Ska till barnmorskan i morgon på en cellprovstagning man visst blir kallad till efter man fyllt 23. Usch, sådant gör mig nervös!

RSS 2.0