Katt(astrof)

Som kattägare får man vara med om många tokigheter men denna gång tar nog priset.
Yoshi och Zelda stortrivs här, speciellt Yoshi. Han springer ut och in som en jävla jojo, sitter på sin kulle i timmar och spanar sork och sover länge på sina utvalda favoritställen i huset.
Zelda, hopn håller sig mest inomhus. Inte ens när vi har ytterdörren öppen och själva grejar precis runt hörnet vågar hon sig ut mer än strax nedanför yttertrappan för att så fort det kommer en lastbil eller högljudd bil springa som en rekyl in igen.
Inte förrän det är mörkt ute vågar hon sig ut. I mörkret springer hon ut och fort och glatt runt huset, tvärnitar för att se om någon av oss följt med henne och sedan fortsätter sin upptäcktsfärd. Hon håller sig nära och känner sig nöjd efter 10 minuter och vill då gå in. 

I natt höll de en jävla låda i huset. De väckte mig runt halv fem i morse och förde ett jävla liv. De for runt både på nedervåningen och övervåningen av någon anledning.
När jag vaknade av väckarklockan på mobilen så låg den inte på sängbordet där jag hade lagt den på laddning. Jag fick kliva halvvägs ut i hallen för att stänga av oljudet. Av någon anledning hade de ryckt ur laddaren ur väggen och dragit med mobil + laddare ut i hallen.

Inte förrän jag kom hem från jobbet och bäddade efter sambon som hade jobbat natt förstod jag vad allt liv handlade om.
Skakade runt täcket och skulle lägga rätt filten i fotändan och där, där i fotändan låg anledningen. En död mus i våran säng, som både jag och sambon har legat och gosat med.

Visst är det härligt med katter?!

Sol i sinne

Fortfarande inget internet. Bloggen går segt precis som mycket annat.
Det går med stormsteg mot vår och sommar. Stormsteg även mot mycket annat och mycket som jag oroar mig för men öven för mycket jag ser fram emot.
Jag och sambon har börjat så smått att planera våran semester. Vi är ute i det tidigaste laget men vi vet var vi vill åka och hur läönge vi ska vara borta på första trippen hur som helst. Det finns gott om tid för flera men vi får se vad vi känner för då och vad plånboken känner för.
Allting hänger egentligen på att jag får den semesterperioden jag valt nu. Sambon har bestämt veckor och de passar bra in med perioden jag ska ha. Kommer den dagen då de säger att jag tyvärr får byta period, flytta på mig, anpassa mig åter igen så säger jag fan upp mig. Nu ska jag dock inte ta ut förlusten i förskott. 

Med Bellan har det gått hur bra som helst ett tag nu. Visst är hon dragig och pigg som fan i skogen men hon lyssnar ändå helt okej på mig numera och vi blir framför allt inte osams längre. Jag är glad, hon får beröm och är glad och lyssnar ännu bättre pga det. Till och med hemvägen brukar gå lugnare till nu för tiden. Så länge jag berömmer klart och tydligt när hon lugnar ner sig och tar min halvhalt så håller hon sig också hyfsat lugn hela vägen. Kul att det går så bra nu.

I morgon börjar jag mitt kvällspass tidigt på jobbet. Jag börjar redan klockan ett och går till tio men för en kväll så är det inga problem.
På fredag ska jag bara på utbildning i två timmar mellan 14.15-16.15 och sedan har jag ledig helg. Det ska bli gött och förhoppningsvis håller detta underbara väder i sig också. Jag har inte kollat någon väderprognos utan jag kör med det gamla beprövade hålla tummarna-viset.

Så -håller tummarna-

Sjuk och jävlig

Det har blivit dåligt med bloggande på ett tag nu. Vi har fortfarande inget internet och får det inte förrän den 26:e Mars. Över en månads väntan när de sa att det skulle vara två veckor. Sådant kan man aldrig liten på men att de skulle ta fel på tre veckor är ganska skrattretande.

Det verkar som att influensan fick tag i mig också. Har haft hög feber i ett par dagar nu men det börjar redan ge med sig. Det hoppas jag åtminstone. Jag är dock sjukskriven i morgon med men det kan behövas så man inte kastar sig in i jobbet och blir sjuk på nytt.

Mer och stadigare uppdatering kommer det bli när vi fått internet. Jag har dessutom inte ridit Bellan sedan i torsdags så jag uppdaterar när jag har någonting att komma med helt enkelt.

Nu - godis och vin

Hopptävling hela dagen

Nu är jag hemma igen efter en heldag i Mariestad, hopptävling och ett halvhjärtat försök att vara hästskötare åt han som tävlade. Mycket fina hästan, duktiga hästar och duktiga ryttare. Självklart en hel del av motsatsen också.
Dagen slutade allt som allt med framgång. Han nollade alla klasser han red och tog dessutom hem en placering i den klassen som faktiskt hade placering som han red. Kanonbra tycker jag!

Nu har jag äntligen slagit ner röven i soffan och sitter nu och inväntar Big Brother. Ringde till min snälla snälla far förut och beklagade mig över att dagen har varit lång och att jag var helt slut och han kunde ta hand om mina hästar ikväll. Snacka om att det känns som en befrielse just ikväll. 

Det jag längtar efter och ser fram emot nu är när jag fått igång Bellan ordentligt och har en grundförutsättning att tävla henne lite. Givetvis är det mer än ridningen vi måste träna på men sitter det så kommer det andra också. Jag har turen att ha så bra vänner som ställer upp och vill hjälpa mig med min häst och det gör mig ännu mer motiverad. Nu du Bellan. 

För tillfället orkar jag inte mer än så här. Så, 'til next time.

Stå still, vad är det?

Inväntar melodifestivalen i min ensamhet. Sambon har åkt för att jobba natt och jag blir kvar hemma. Ska iväg tidigt i morgon så jag kan inte göra några större utsvävningar hur som helst.

Var till stallet i förmiddags och tog ut Bellan på en skogssväng. Att hon har så sjukt svårt att stå still i stallet det visste jag redan men hur jävla trotsig hon faktiskt är har hon bevisat tydligt både igår och idag.
Ställer jag henne i stallgången och gör kommandot för halt och så fort jag vänder mig lite tar hon ett steg framåt. Jag är med på en gång, backar henne ett steg och gör halt. Sådär kan det fortsätta hur länge som helst. Vi är båda fruktansvärt envisa och det blir så himla jobbigt och vara konsekvent när någon är så envis. Vann, det gjorde jag hur som helst för till slut stod hon still. 1-0 till mig.

Uteritten gick annars rätt bra. Vi kom fram till ett dika som blivit pga. skogsmaskiner och där i var det några droppar vatten som Bellan vägrade gå över. Det tog en liten stund det med men över kom vi. Skam den som ger sig. Det var inte direkt som att vi kunde sjunka och få lera upp till knäna och fastna utan snarare att blöta hovarna lite. Det tycker Bellan är bland det värsta som finns, att kliva så man blir blöt.
Resten av turen gick bra. Hon stressar hemåt. Dock inte helt okontrollerat men idag fick jag henne inte så lugn som jag hade velat. Det blåste en hel det på sina ställen så det gjorde sitt och så kan det heller inte gå skitbra varje dag. Vad hade vi att arbeta med i så fall?

Nu ska jag hämta in katten.

Hemmakväll

Nu är jag precis hemkommen från jobbet. Tungt att jobba en fredagkväll före en ledig helg men det går när man kommer hem skapligt.
Jag har fixat till mig en tonfisksallad á la mig själv med isbergsallad, rödlök, körsbärstomater, gurka, saltgurka, salladsost och såklart tonfisk. Ska bänka mig framför tv:n nu en stund. Installatören kom idag och installerade våran parabol så nu äntligen har vi vettiga kanaler. Även om man inte kolla på tv så fruktansvärt mycket så saknar man att kunna zappa när man väl har tid att sätta sig. Vi beställde dessutom med inspelningsbar tv-box så ett par program som gick under tiden jag jobbade ikväll är nu inspelade och ska ses. Härligt värre!

Red en sväng på gärdet med Bellan idag. Antingen är det vårkänslor eller så har hon kommit till insikt om hur hon egentligen har betett sig. Det har gått så himla bra den senaste veckan och jag hoppas det håller i sig nu.
Värmde upp med volter, åttvolter och skänkelvikning. Lite lösgörande och för att försöka få sprutt i bakbenen. Avslutade därefter passet med en enklare dressyrövning:

Skänkelvikning diagonalt över banan, fatta galopp i hörnet och galoppera ett varv på volten, sakta av på kortsidan och trava långsidan och upprepa sedan i det nya varvet. 
Enkelt och bra.

Bjuder på en till bild från dressyrpasset här om dagen.

Vi två

Det blev raj raj i stallet med vännen. Riktigt kul att hon äntligen följde med igen. Vi hölls mycket tillsammans i stallet förra våren/sommaren/hösten men det har blivit mindre nu i vinter. Snart kanske det blir ännu mer, kul!
Red en sväng med Bellan på gärdet och vännen tog med Prinsen på en promenix. Hon tog även en del kort vilka några blev riktigt bra. Kommer några längst ner i inlägget sedan.
Bellan kändes fin idag efter uppvärmningen. Hon är så ambitiös och lätt att arbeta med att det här kommer bli kanon. En arbetsvillig häst är det bästa som finns! Hon vill och det är det som är det viktiga.

I och med att vännen skulle ta lite kort arbetade vi inte på någonting speciellt idag utan vi körde bara lite basic markarbete för motionens skull. Volter, ställning och kondition. Galoppen tar hon fint från skritt. Vi fick några steg i form även i galoppen idag med så det kommer sakta men säkert. Ju mer hon orkar, desto lättare kommer formen i galoppen. Till och med högergaloppen som Bellan har lite svårt med tog hon på en gång idag och även där lite form. I och med att det är hennes svåra varv, hon är inte helt igång och saknar en del muskler så var det ett klart framsteg att hon hittade formen idag om så för några steg. Annars skjuter hon ut bogen och ställer sig gärna utåt men det kommer ge med sig allt eftersom.

På hemvägen fick Prinsen spunk. Han sprang in i vännen och gjorde sig fri sedan var han lös i full fart på gärdena. Han körde varv efter varv i både galopp och travar-trav och bara var aslycklig över att vara ute och springa för livet. När han sedan kände sig nöjd kom han tillbaka till mig, vännen och Bellan som hade stått och tittat på hans tokfasoner. Kul att han mår bra och har sådan energi!
Ja, han har aldrig mått dåligt men han är ju ändå en stel 18-årig herre.

Nu ska jag laga till lite lasagne tills sambon kommer hem. 







Utmattad

Klockan är nio och jag har gått och lagt mig i sängen för att kolla på film, redo att sova. Aldrig att jag lägger mig så här tidigt när jag ska upp och jobba. När jag är ledig däremot, då passar jag tydligen på.
Jag var helt utmattad när jag slutade jobbet idag efter en heldag. Det är någonting som ligger och gror men aldrig bryter ut, det känner jag så väl. Får väl hoppas att jag inte blir sjukare än så här, vilket är uthärdligt, och att det sedan går över.

Efter jobbet åkte jag dock inte hem och vilade. Jag åkte istället och tog en kaffe hemma hos en mycket god vän sedan långt långt tillbaka. Lika trevligt som alltid och så himla kul och se hur bra hon mår. Det förtjänar hon verkligen!

I morgon blir det raj raj i stallet med en vän såvida jag håller mig frisk. Det var längesedan och ska bli riktigt kul!

Detta blev ett mobilinlägg då vi inte kommer få internet förrän om två veckor och jag har inte stickan för det mobila bredbandet i närheten.

Nu - film!

Slöfredag

Nu har det varit dött här i några dagar. Faktum är att jag som har varit ledig inte har haft tid att varken blogga eller sitta vid datorn.
Sambon och jag hade lediga dagar tillsammans måndag och tisdag. Sedan jobbade han natt onsdag och torsdag och då passade jag på att hitta på grejer.

Jag har bland annat fikat med en god vän till långt in på nätterna två dagar i rad. Riktigt trevligt och skönt att umgås med någon man inte träffar var dag.
Jag har givetvis ridit en del i det fina vädret. Hon är fortfarande som förbytt och beter sig som en riktigt häst. En häst som går att rida och då även vid uteritterna. Finns inte så mycket mer att säga om det. Vi drog ut på den långa joggingrundan igår. Det är alltså ingen lång uteritt. Den tar runt en timme beroende på tempo och väglaget hela rundan runt är så bra att man kan hålla trav- och galoppintervaller hela vägen förutom ett par hundra meter asfalt som man får skritta förbi. Det är en bra konditionsrunda för både mig och pållan.

Idag slutade min ledighet och jag var tillbaka på jobbet igen. Det var skittungt och påminna sig om att nu var veckan över och nästa långa ledighet blir inte förrän i sommar. jag hade inte alls någon lust att ta mig till jobbet och speciellt inte då min motivation sjönk så pass när jag fick beskedet att jag skulle byta arbetsplats.
När jag väl hade kommit till jobbet hade jag nästan glömt hur glad ens arbetskamrater kan göra en bara av att vara som de är. De är verkligen en ljuspunkt under ens arbetsdag. Dagen blev inte heller ett dugg sämre när man kommer hem till vårdtagare som skiner upp när de ser vem som kommer och sedan undrar var man hållit hus. Jag trivs med mitt jobb som det är nu, verkligen! Det är bara en skam att jag förmodligen inte kommer få vara kvar där om sex veckor.
Mycket kan hända under dessa sex veckor men jag förväntar mig ingenting annat än att jag får flytta på mig.

Nu däremot blir det slapp och gos med sambo och katter denna fredagkväll.
RSS 2.0