Vi två

Det blev raj raj i stallet med vännen. Riktigt kul att hon äntligen följde med igen. Vi hölls mycket tillsammans i stallet förra våren/sommaren/hösten men det har blivit mindre nu i vinter. Snart kanske det blir ännu mer, kul!
Red en sväng med Bellan på gärdet och vännen tog med Prinsen på en promenix. Hon tog även en del kort vilka några blev riktigt bra. Kommer några längst ner i inlägget sedan.
Bellan kändes fin idag efter uppvärmningen. Hon är så ambitiös och lätt att arbeta med att det här kommer bli kanon. En arbetsvillig häst är det bästa som finns! Hon vill och det är det som är det viktiga.

I och med att vännen skulle ta lite kort arbetade vi inte på någonting speciellt idag utan vi körde bara lite basic markarbete för motionens skull. Volter, ställning och kondition. Galoppen tar hon fint från skritt. Vi fick några steg i form även i galoppen idag med så det kommer sakta men säkert. Ju mer hon orkar, desto lättare kommer formen i galoppen. Till och med högergaloppen som Bellan har lite svårt med tog hon på en gång idag och även där lite form. I och med att det är hennes svåra varv, hon är inte helt igång och saknar en del muskler så var det ett klart framsteg att hon hittade formen idag om så för några steg. Annars skjuter hon ut bogen och ställer sig gärna utåt men det kommer ge med sig allt eftersom.

På hemvägen fick Prinsen spunk. Han sprang in i vännen och gjorde sig fri sedan var han lös i full fart på gärdena. Han körde varv efter varv i både galopp och travar-trav och bara var aslycklig över att vara ute och springa för livet. När han sedan kände sig nöjd kom han tillbaka till mig, vännen och Bellan som hade stått och tittat på hans tokfasoner. Kul att han mår bra och har sådan energi!
Ja, han har aldrig mått dåligt men han är ju ändå en stel 18-årig herre.

Nu ska jag laga till lite lasagne tills sambon kommer hem. 









Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0